Dagens rett

Slik gjør du torsk til et vinterlig festmåltid

Har du fersk torsk og gode rotfrukter, har du det beste utgangspunkt for et fantastisk måltid. Bare prøv denne oppskriften.

Om du ikke får tak i skrei, komer du langt med annen vintertorsk. På denne tiden av året er den fast og lekker i kjøttet og utkonkurrerer det meste av proteiner fra landbruket.

Frister ikke denne torskeoppskriften, finner du mengder med andre i vår omfangsrike kokebok

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Torsk Pommes Anna med rødvinsaus, sellerirot, jordskokk og gulrot

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

800 g torskefilet med skinn

Pommes Anna:
400 gram poteter
2-3 ss smør
1 ts salt
1 ts nykvernet pepper
3-4 ss finhakket frisk timian

Rødvinssaus:
1 finhakket sjalottløk
2 ½ dl rødvin
2 ½ dl kyllingkraft
100 g usaltet smør
salt, pepper

Rotfrukter:
1 hode sellerirot
500 gram jordskokk
500 gram gulrot

Fremgangsmåte

Pommes Anna:
Smelt smør sammen med timian. Legg potetskivene lagvis i en form med litt smør, salt og pepper mellom hvert lag. Sett så formen i en form med vann, og bak i ovnen på 180 grader i ca ½ time, til potetene er møre gjennom og lett brune i kantene.

Rødvinssaus:
Ha sjalottløken i en kjele sammen med litt olje og stek over middels varme til den er blank med ikke har tatt farge. Ha i rødvinen, kok opp og la koke inn til halve væskemengden er igjen. Hell i kraft og kok videre inn til omtrent det halve. Visp inn smøret litt etter litt i små porsjoner. Sausen må ikke koke mens smøret vispes inn, da skiller den seg og blir tynn.

Rotfrukter:
Skrell rotfruktene og kutt i grove biter. Kok møre i vann tilsatt litt smør og kjør i kjøkkenmaskin til en glatt puré. Smak til med salt og pepper. Hold gjerne av litt sellerirot (som smørstekes) og gulrot til pynt.

Torsk:
Skjær torskefileten i fire fine stykker. Varm opp en stekepanne med olje i og stek fisken nesten helt ferdig på skinnsiden 4-5 minutter. Trekk pannen av platen for så å snu fisken å la den ligge i stekepannen i ett minutt. Strø på med salt og pepper.

Sendt inn av

Foto: Julie H. Amundsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen