Dagens rett

Slik har du ikke smakt hval før

Med bacon og ost blir hvalbiffen riktig så smaksrik. Denne oppskriften må du prøve.

Nå på forsommeren er årets ferske hvalkjøtt endelig i butikkene igjen, og noe mer eksotisk norsk enn hval finner du neppe.

Denne delikatessen bør du ikke la gå fra deg! Spesielt ikke siden hvalkjøtt er veldig fleksibelt i matveien.

Se alt det gode du kan lage av hvalkjøtt

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Gratinerte baconbiffer av hval

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

4 hvalbiffer a ca 200 g
4 skiver bacon
1 ts salt
¼ ts pepper
1 ss smør/margarin
4 tykke skiver Normanna

Hjemmelaget rødvinssaus

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på ca. 250 grader.

Del hver av baconskivene på langs og surr en bit rundt hver biff. Gni kjøttet inn med salt og pepper og brun det ved høy varme i ca. 1 minutt på hver side.

Kjøttet skal stekes raskt og serveres saftig og rosa. Legg biffene over på ildfast fat og legg en osteskive på hver.

Bruk Normannaost for ekstra pikant smak, Cheddar eller Jarlsberg hvis man vil ha en mildere rett. Sett fatet under grill eller høyt i ovnen og gratiner til osten begynner å smelte.

Serveres helt nystekt med ristet sopp, poteter og en frisk salat til.

Flere herlige hvalretter finner du her

Tips: Server gjerne biffen med en god rødvinssaus ved siden av.

Les mer om hvalkjøttet her

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen