Dagens rett

Slik har du ikke smakt kjøttkaker før

Kjøttkaker fra butikken blir mer spennende om du "pimper" dem litt opp som i denne oppskriften.

Men bevares, du kan også servere dine hjemmelagete kjøttkaker på denne måten. Det blir selvsagt aller best.

Selv den mest innbitte kjøttkakelsker må jo bli lei det vanlige tilbehøret av kokte poteter, brunsaus og ertestuing. I hvert fall er det en god mulighet til å teste responsen med denne oppskriften.

Liker du kjøttboller bedre, kan du lage noen av disse rettene

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Kjøttkaker i balsamico

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

600 g kjøttkaker
300 g fullkornspasta
200 g frisk sjampinjong
1 ss margarin eller olje til steking
1 dl balsamicoeddik
1 pakke ferdigkuttet salatblanding eller din egen favorittmiks av salatblader
salt og pepper
 

Fremgangsmåte

Kok pastaen etter anvisning på pakken.

Skjær soppen i båter. Stek dem i en stekepanne til de er nesten ferdigstekte.
 
Ha på balsamico og tilsett kjøttkakene . La alt steke på svak varme, under lokk, til kjøttkakene er varme.

Bland sammen salat og pastaen. Ha på kjøttkakeblandingen. Smak til med salt og pepper.
 
Tips: Her kan du benytte ferdige kjøttkaker, eller du kan enkelt lage de selv med denne oppskriften .

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kjøttkaker

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

Kjøttkaker:
400 g kjøttdeig
1 ½ ts salt
¼ ts pepper
¼ ts malt muskat
¼ ts malt ingefær
2 ss potetmel
1 ½ dl vann eller melk
2 ss margarin eller olje til steking
Til trekking:
6 dl vann
1 kjøttbuljongterning

Ertestuing

Kålstuing  

Brun saus

Fremgangsmåte

Når du skal lage kjøttkaker er det enklest å bruke en foodprocessor.

Ha alle ingrediensene i bollen og kjør ca 10 - 20 sekunder, til farsen er jevn og fin.

Men du kan selvsagt også lage farsen for hånd - rør da saltet godt inn i kjøttdeigen før du rører inn krydder og potetmel og sper med melk eller vann, litt av gangen.

Form farsen til runde kaker ved hjelp av hånden og en skje som du dypper i kaldt vann.

Stek kakene i middels varm panne i smør i ca. 5 minutter på hver side til de har fått en fin bruning.

Ha kakene over i en gryte med vann og en buljongterning og la dem trekke i ca. 10 minutter (til de er gjennomkokt), eller ha kakene rett i hjemmelaget brun saus.

Server med kokte poteter, tyttebær, ertestuing eller kålstuing.

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen