Dagens rett

Slik har du neppe laget flyndre før

Klar for å prøve noe helt nytt til middag? Lekrere smørbrød enn dette med spennende grillet flyndre skal godt gjøres å lage.

Flyndre er en altfor dårlig utnyttet delikatesse. Mange kvier seg kanskje for å kjøpe den flate rare fisken fordi de ikke helt vet hvordan den skal tilberedes. 

Denne oppskriften gir deg en pangstart for flyndre på kjøkkenet, og en smak du gjerne vil ha flere ganger.

Vi har selvsagt mange andre oppskrifter med flyndre

Her registrerer du deg for å få  dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Blings med grillet sennepsmarinert flyndre

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

4 flyndrefileter med skinn, f.eks. rødspette

4 ts Dijonsennep
4 ss finhakket, fersk timian
Salt og pepper
4 skiver godt brød

Salat:
1 brokkoli
200 g fersk spinat

Vinaigrette med soltørkede tomater:
2 ss hvitvinseddik
1 ss olivenolje
3 ss solsikkeolje
1 ss finhakket soltørket tomat
salt og pepper

Fremgangsmåte

Lag vinaigretten først. Ha finhakket soltørket tomat i en foodprosessor sammen med 2 ss solsikkeolje.

Kjør sammen til en puré og tilsett eddik og spe med oliven- og solsikkeolje til en jevn dressing. Smak til med salt og pepper.

Fisken:
Legg fiskefiletene på kjøkkenfjøla med skinnsiden ned. Smør 1 ts sennep utover hver filet, og dryss med timian, salt og pepper.

Del hver filet i to og legg bitene med kjøttsiden mot hverandre. Bind litt fuktet kjøkkenhyssing rundt for å holde bitene sammen.

Pensle brødskivene med litt olje og grill til gylne på begge sider.

Pensle skinnsidene på fisken med olje, og grill raskt på høy varme. Snu den når skinnet er gyllent og sprøtt og stek raskt på den andre siden. Dette går fort om du har riktig temperatur, så her må du passe på.

Salaten:
Del brokkolien i biter som igjen skjæres i tynne skiver. Bland med spinat og vinaigretten med soltørkede tomater.

Legg en grillet brødskive på hver tallerken, fordel salat over og topp med fisken. Server med ekstra sennep.

Lekre smørbrød og wraps

Tips: Her kan du godt bytte ut flyndrefileten med makrell- eller sildefilet. Poenget er å sprøsteke skinnet, så bruk høy varme og la fisken steke til skinnet er skikkelig sprøtt.

Tips 2: Du kan også beholde fiskefiletene hele. Gni sennep på og grill dem flatt med skinnsiden ned til de er ferdige.

Oppskrifter med flyndre

Sjømat på grillen

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen