Dagens rett

Slik har du trolig ikke servert seibiffen før

Seibiff med løk behøver slett ikke være så traust som mange tror. Det er bare å ta en titt på denne oppskriften.

Seien er virkelig fiskeelskerens fisk. Den er full av smak og kan den brukes til så mye, slik som i den lekre oppskriften du finner nedenfor. Den kan virke veldig omfattende - i hvert fall for en onsdagsmiddag. Men den kan forenkles ved å kutte ut noen av elementene, som de syltete småløkene og erstatte løkmarmeladen meden fra butikken. Sprøstekt løk ment for pølser gjør også nytten. Her er det bare å slippe fantasien løs.

Flere fristende seioppskrifter finner du her

Her kan du registrere deg for å få dagens rett på e-post - det er selvfølgelig gratis.

Moderne seibiff med blomkålkrem, syltet og sprø løk

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

800 gr renskåret seirygg
1 daggammel loff

Blomkålkrem:
1 blomkål
H-melk
1 pakke kremost naturell
1 ts salt
saft av 1 lime

Løkmarmelade:
6 sjalottløk
1 løk
1 rødløk
3 dl balsamico eddik
5 dl rødvin
4 ss sukker
saft av 4 lime

Syltet småløk:
12 sjalottløk
3 dl hvit balsamico
5 dl hvitvin
4 ss sukker
saft av 2 lime

Fremgangsmåte

Kutt seien i fine porsjonstykker. Dekk seistykkene med grovsalt og la ligge i 8 minutter. Skyll av saltet og klapp fisken tørr.

Kutt loffen på oppskjærsmaskin i 2-3 mm tykke skiver, og legg en på hvert seistykke. Stek seien med loffen ned i litt olje over middels varme til gyllen skorpe. La hvile i fem min.

La fiskestykkene steke ferdig i ovn på 200 grader i ca fem min. Server på blomkålkrem og løkmarmelade.

Blomkålkrem:
Kutt blomkålen i små buketter. Fjern stilken, og dekk den med melk. Kok blomkålen mør i melk og kjør den til glatt konsistens i foodprosessor sammen med kremost, salt og limesaft.

Løkmarmelade:
Skrell løken og kutt løken i småterninger som du freser blank i smør. Tilsett balsamico og kok ned. Tilsett rødvin og kok ned ytterligere sammen med sukkeret til det får en tykkere konsistens (marmelade).

Smak til med litt limesaft og salt.

Syltet småløk:
Rens de resterende 12 sjalottløkene og kok dem hele i hvit balsamicoeddik, hvitvin og sukker til de er møre.

Ta dem av og kok videre ned vesken til sirup. Vend så inn løkene før servering.

Pynt hele retten med litt gressløk og løkring.

Løkring:
Kutt små ringer av løk. La dem trekke i lunken lake av sukker/salt natten over. Klapp løken tørr og ha dem i en pose med litt mel.

Ta dem opp av posen og rist av overflødig mel, pisk sammen ett egg og dypp løkringene i dette. Ha løkringene over i en bolle med brødsmuler og dekk godt før du dypper ringene i egg og brød en gang til (dobbeltpaneres).

Løkringene frityrstekes i nøytral olje på ca 180 grader til gyldne.

Tips: Dersom du ikke har en påleggsmaskin, kan du gjerne fryse brødet og skjære skivene fint med en vanlig brødkniv i stedet. Brødsmuler lager du lett selv ved å kjøre restene av brødet i en foodprosessor til fine smuler.

Her finner du flere fristende seioppskrifter

Sendt inn av

Foto: Lauritzen & Westhammer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen