Dagens rett

Slik lager du ekte spansk omelett - og chorizo hører med

Det er ingen grunn til at en omelett skal være kjedelig, i alle fall ikke når den får fyrig spansk innhold slik som i denne oppskriften.

Tortilla er den spanske varianten av en omelett, bare mer mettende, siden poteter og løk er fast følge. I denne oppskriften er det brukt brokkoli i tillegg som gjør den enda sunnere. Og chorizo må med for ekte spansk følelse.

Når du først er i gang, kan du kanskje spe på med noen flere spanskinspirerte småretter?

Se flere gode tapasretter her

Her kan du registrere deg for å få dagens rett på e-post - det er selvfølgelig gratis.

Potettortilla med chorizo og brokkoli

Antall porsjoner

2

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

4 egg
4 ss vann
salt og kvernet pepper
1 kokt potet i biter
45 g brokkoli i biter
½ hakket rødløk
30 g chorizopølse eller salami i biter
½ ss nøytral olje eller margarin

Fremgangsmåte

Fres potetbiter, brokkoli og løk i margarin til det er nesten mykt. Tilsett chorizo mot slutten av stekingen. Smak til med salt og kvernet pepper.

Visp sammen egg, vann, salt og pepper. Hell i eggeblandingen og stek omeletten ved å skyve den stivnede massen inn mot midten, slik at det som fortsatt er flytende kommer i direkte kontakt med pannen.

Skru ned til lav temperatur, legg over lokk og la tortillaen stå noen minutter til den er ferdig.

Server varm med en god salat.

Tips: Tortilla er en spansk omelett og er tradisjonelt å finne på alle tapasbord.

Se flere tapasretter her

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen