Slik lager du en vellykket 17. mai

17. mai handler om å kose seg. Vi gir deg de gode tipsene og et knippe oppskrifter på alt fra forretter til kaker og godt drikke for den store dagen.

Nasjonaldagen er en skikkelig festdag, og det er hyggelig å invitere gode venner og familie til et smakfullt måltid.

Nedenfor, bak de oransje lenkene, skjuler det seg artikler med en rekke gode tips og ditto oppskrifter.

Hva med koldtbord?

Du trenger ikke være en fullblods gourmet for å kunne stelle til en 17. mai-feiring det vil gå gjetord om.

Se Apéritifs store 17. mai-meny

Enten det blir pølser med tilbehør, en saftig biff på grillen, eller en enda mer feststemt meny. De gode oppskriftene og tipsene finner du her hos Apéritif.

Se Apéritifs mange grilloppskrifter

Blir dere mange til nasjonaldagen kan et koldtbord være en god idé.

Ikke glem kakene

Det fleste av rettene på et koldtbord kan du lage i god tid før selve dagen, slik at du kan feire nasjonaldagen med gode venner og ren samvittighet.

Men hva med kakene? Det blir ikke 17. mai uten kaker, og de beste oppskriftene på så vel bløtkaker som saftige eplekaker finner du selvfølgelig hos oss - klikk bare på lenkene under og se selv.

Lekre retter til koldtbordet

  Kaker for enhver anledning

Kakefest til 17. mai

Kaker i lange baner

Kransekake til 17. mai?

Bak lenkene nedenfor får du tips til drikke du kan servere på den store dagen:

Prøv en av disse som velkomstdrink

Drikkeforslag til koldtbordet

De beste alkoholfrie drikkene

Disse champagnene anbefales

Prøv en vårlig treretter

Vi du ha det enkelt, men fortsatt smaksrikt, kan du prøve vårt forslag til en vårlig treretter:

Stekt asparges med nøtter

Antall porsjoner

4

Ingredienser

1 bunt asparges
1 ss sesamolje
1 neve valnøtter, grovhakket
2 ss pistasjnøtter, grovhakket
4 ss parmesanost
Litt nykvernet pepper

Fremgangsmåte

Skjær aspargesen i biter som deretter ristes i varm panne.

Ha i de grovhakkede nøttene det siste minuttet.

Dryss nyrevet parmesan over rett før servering.

Server gjerne ferskt urtebrød til.

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Krydderstekt laks med pepperrot og hjertesalat

Antall porsjoner

4

Ingredienser

600 g laks
1 ts sort pepper
1 ts fennikelfrø
Nøytral olje til steking
2 ss gressløk, snittet
Friskpresset sitronsaft
Litt kaldpresset olivenolje
 

Salat:
2 stk hjertesalat
1 ss pepperrot, reven
1 dl crème fraîche
Friskpresset sitronsaft
Litt sukker
Snittet bladpersille

Til servering:
Krutonger

Fremgangsmåte

Skjær laksen i jevne stykker.

Pepper og fennikelfrø knuses lett i en morter, sil av støvet fra krydderne.

Stek laksestykkene på én side med krydder under sterk varme. Fisken skal kun stekes på den ene siden, den andre siden skal ikke varmebehandles.

Rett før servering drysses snittet gressløk, litt friskpresset sitronsaft og olivenolje over fisken.

Hjertesalat vaskes og tørkes fri for vann i en salatslynge eller lignende.

Bland ingrediensene til dressingen og smak til, den skal være sursøt med smak av pepperrot.

Rett før servering blandes salat med dressing og finsnittet bladpersille.

Krutonger drysses på salaten.

Sendt inn av

Foto: Kirill Galitskiy, Norges sjømatråd

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Minibløtkake

Antall porsjoner

4

Ingredienser

1 marengsbunn
½ dl kremfløte
50 g marsipan
50 g jordbær
50 g bringebær
4 blader frisk sitronmelisse

Fremgangsmåte

Ha marengsbunnen på en liten tallerken. Visp kremfløte til luftig krem. Ha kremen på marengsbunnen.

Legg en skive marsipan oppå. Lag en liten rose av to skiver marsipan og plasser den midt på toppen. Kutt noen jordbær i skiver og legg dem som vist på bildet.

Kutt resten av jordbærene i to, og legg disse og bringebær rundt kaken. Pynt til slutt med sitronmelisse.

Prøv også disse små bløtkakene

Sendt inn av

Foto: Jarle Nyttingnes

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Foto: Scanstock Photo

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen