Dagens rett

Slik lager du hønsesuppe på fransk vis

Hønsesuppe er en klassiker som er i ferd med å bli borte fra menyen. Du kan sørge for at så ikke skjer.

Å lage hønsesuppe helt fra bunnen av tar tid. I hvert fall nå som all høns i butikken er fryst. Men i en travel hverdag kan du jukse litt ved å bruke hønsekraft fra butikken eller hønsebuljong samt kyllingfilet i strimler.

Neste gang du ser fryst høns i butikken, skal du plukke med deg et par-tre stykker og lage opp egenprodusert hønsekraft (og hønsekjøtt) i gode mengder. Og når du lager en hønsesuppe som denne, husk å lage en gigaporsjon. Da har du alltid noe godt for hånden.

Det er flere som slåss for at høns skal komme tilbake på menyen

Finn flere tips og andre gode suppeoppskrifter her

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Fransk hønsesuppe

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

Kjøtt av 1 kokt høne (tilsvarende 1 kylling)

2-3 ss olje
½ purre, i biter
1 løk, i biter
1 fennikel, i biter
2 gulrøtter, i biter

1 boks grovhakkete tomater
skallet av ½ appelsin
en klype safran
1½ l hønsekraft

5-6 poteter, i terninger
1 potte frisk basilikum
salt og pepper

Fremgangsmåte

Varm oljen i en gryte og fres alle grønnsakene et par minutter, til de er blanke.

Tilsett tomatene, appelsinskall og safran. Tilsett hønsekraften og kok opp.

Smak til med litt salt og pepper. Legg i potetbitene og la suppen stå og trekke til potetene er møre.

Legg i renset hønse- eller kyllingkjøtt og la suppen bli gjennomvarm.

Smak til med salt og pepper og server suppen rykende varm med godt brød til.

Lag din egen hønsekraft - les mer her

Tips: Dersom du ikke har safran kan du bytte ut denne med ½ ts gurkemeie. I en travel hevrdag kan du også bytte ut hjemelaget kraft med en god buljong, og hønsekjøttet med grillkylling.

Lekre suppeoppskrifter finner du her

Sendt inn av

Foto: Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen