Dagens rett

Slik lager du indisk tandoorikylling hjemme

Bare forberedelsene til denne klassiske indiske retten setter deg i ekstra godt humør. Og oppskriften er faktisk enkel.

Du trenger ikke en tandooriovn for å lage denne retten som er en av de mest kjente fra det indiske kjøkken. En helt vanlig steikeovn går helt fint. men for at smaken skal sitte, bør kyllingen marineres over natten.

Også for deg med dårlig tid

Har du ikke tid til det, men veldig lyst på indisinspirert kylling, kan du kjøpe ferdig tandooriblanding og gni kyllinglårene inn med.

Flere fristende indiske retter finner du her

Du kan lære å lage helt autentisk indisk mat på våre matkurs

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Indisk kylling tandoori

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

8 kyllinglår eller 1 stor kylling delt i porsjonsstykker

Tandoorimarinade:
10 hele nellik
2 ts korianderfrø
2 ts spisskummenfrø
frø fra 10 kardemommekapsler

2 løk
4 fedd hvitløk
5 cm fersk ingefær
2 ts mildt chilipulver, evt. 2 ts paprikapulver
+ ¼ ts sterkt chilipulver
2 ts kvernet pepper
1 ½ ts gurkemeie
3 ½ dl yoghurt naturell
1 dl sitronsaft

Tomat- og agurksalat:
4-5 tomater i små terninger
½ finhakket agurk
1 finhakket chili
½ finhakket løk
finhakket, frisk koriander
saften fra 1 lime
½ ts sukker
litt salt

Hjemmelaget raita

Fremgangsmåte

Tandoorimarinade:
Rist de hele krydderne noen minutter i en tørr stekepanne til de begynner å dufte godt. Avkjøl og støt dem i en morter.

Ha grovdelt løk, hvitløk og finhakket ingefær i en hurtigmikser sammen med chili, pepper og gurkemeie. Kjør alt til en jevn mos. Tilsett yoghurt og sitronsaft samt resten av krydderet og rør godt.

Flå av skinnet på kyllinglårene og del dem i to ved leddet, eller del kyllingen opp i stykker. Skjær snitt i kjøttet for at marinaden kan trenge inn.

Legg kyllingstykkene i marinaden. Mariner et døgn eller over natten i kjøleskap.

Legg kyllingstykkene i en ildfast form og hell over marinaden. Sett formen inn i ovnen ved 200 grader og stek i ca. 30 minutter eller til kjøttet er gjennomstekt.

Server med tomat- og agurksalat, basmatiris, hjemmelaget raita eller tzatziki og chutney.

Tomat- og agurksalat:
Bland alle ingrediensene og sett salaten kaldt frem til servering.

Flere gode indiske retter finner du her

Tips: Det er ikke noe problem å lage denne retten til mange. Fyll gjerne en hel langpanne i god tid før gjestene kommer og sett den kjølig. Sett formen i ovnen en drøy halvtime før dere skal spise.

De lekreste kyllingoppskrifter

Sendt inn av

Foto: Alf Børjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Raita

Antall porsjoner

4

Ingredienser

3 dl yoghurt naturell
1 slangeagurk
2 vårløk
1 grønn chili
½ ts salt

Fremgangsmåte

Rasp agurken på grovt jern. Press ut vannet.

Vask og skjær vårløk i tynne skiver. Del chilien i to. Ta ut frøene og finhakk chilien.

Bland alt inn i yoghurten. Smak til med salt. La det trekke i kjøleskapet i ca. 30 minutter.

Andre sauser og diper finner du her

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen