Pizza Margherita

Pizza Margherita

Fremgangsmåte

Selv om Margherita er en svært enkel pizza med sine få ingredienser, er den kanskje den vanskeligste pizzaen å lage til perfeksjon. Og derfor veldig godt egnet for å skille ut klinten fra hveten.

Alt som inngår må nemlig være perfekt, deigen må ha fått riktig tid på seg og må ha fått riktig mengde knaing og vending, mozzarellaen må komme fra kyr som har gresset i området rundt Napoli, tomatsausen må være perfekt laget, og helst av San Marzano-tomater som dyrkes i Vesuvs mineralrike skråninger. Olivenoljen må selvsagt være av topp kvalitet, og det samme gjelder basilikumen.

Ideelt må den bakes i en vedfyrt ovn hvor de glovarme steinflatene (holder ca 500 grader) vil gjøre undersiden av pizzaen sprø i løpet av få minutter.

Siden de færreste har tilgang på Napoli-ingredienser, er det viktig å merke seg at ingrediensene alltid må være av beste kvalitet, og at pizzaen må lages med kjærlighet og respekt.

Tilberedning
Begynn med å helle melet på en bakeplate eller -bolle og lage en fordypning. Smuldre gjæren oppi og tilsett dråpevis lunkent vann til gjæret blander seg godt. Begynn forsiktig å kna melet inn i væsken og fortsett til du har en smidig og elastisk kule.

  1.  Pakk den inn i et kjøkkenhåndkle og la deigen hvile i en halv time.
  2.  Fukt en bakeplate med litt olivenolje og legg deigen oppå. Kjevle den tynn, og tynnest på midten. I henhold til reglementet for den ekte napolitanske pizzaen er det imidlertid ikke lov å bruke kjevle eller andre mekaniske hjelpemidler - kun håndkraft!
  3.  Deigen skal formes med høyre hånd samt tommel og pekefinger på venstre. Maksimal tykkelse er 3 mm.
  4.  I mellomtiden deles mozzarella i tynne skiver, tomatterningene has i en bolle, tilsettes litt olje, en klype salt, frisk basilikum og får hvile mens ovnen varmes til 300 grader.
  5.  Fordel mozzarellaen på deigen som har fått heve på ny, deretter tomatene, litt olivenolje og sett inn i ovnen til osten har smeltet. Det tar ca 8-10 minutter.

Her finner du over 100 pizzaoppskrifter 

Slik velger du vin til pizza

Prøv denne oppskriften på pizzasaus 

Slik lager du pizzadeigen selv

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt
Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt

Bruker du skiver av lammelår, får du en usedvanlig smakfull gryterett som ikke krever mer enn noen strakser av forberedelser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt
Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt

Bruker du skiver av lammelår, får du en usedvanlig smakfull gryterett som ikke krever mer enn noen strakser av forberedelser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her