Slik lager du sjokolademousse

Denne oppskriften på sjokolademousse har det lille ekstra. Følg den og du blir garantert en helt.

Sjokolademousse er slett ikke så vanskelig å lage som mange tror. Men for et perfekt resultat er det en del ting på passe på.

Skap motstand

Et forhold er å kombinere smaker på riktig måte. En annen ting som ofte glemmes er rett konsistens. Fløyelsmyke kremer i kaker og mousser som smelter på tunga gjør seg godt sammen med noe som er litt hardere i konsistensen.

Flere gode desserter finner du her

Nøtter, sjokoladebiter eller en crumble – «smuleskorpe» - gir motstand og skaper en bedre smaksopplevelse når du serverer noe som er mykt som for eksempel sjokolademousse.

Denne ukens søte oppskrift har derfor det lille ekstra som gjør at den smaker ekstra godt.

TIPS:  Bruk martini, margarita eller vinglass til desserten når du skal servere desserten til en fest. Til andre anledninger kan desserten med hell serveres i små saftglass. Se flere kokketips

Ukens kake leveres hver torsdag av bakeglade Anne Brith Davidsen. Hun står bak kakebloggen villaperlesukker.no og deltar i programmet Hele Norge baker på TV3.

Les mer om Anne-Brith her

Sjokolademousse med crumble

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

SJOKOLADEMOUSSE
140 g marshmallows
50 g mykt smør
260 g mørk sjokolade (70%)
½ dl nykokt vann
3 dl kremfløte
1 ts melis
SJOKOLADECRUMBLE
30 g smør
30 g sukker
40 g mel
1/3 ts bakepulver
10 g kakao

Fremgangsmåte

SJOKOLADEMOUSSE:
- Ha marshmallows, smør, sjokolade og vann i en tykkbunnet kjele.
- Sett kjelen på platen på svak til middels varme og la dette smelte mens du rører det.
- Ta kjelen av platen.
- Pisk kremfløten stiv sammen med melis og vend dette i den avkjølte sjokoladeblandingen.
- Rør forsiktig til du har en glatt og jevn krem.
- Øs opp i glass og avkjøl.
SJOKOLADECRUMBLE:
- Rør alle ingrediensene sammen i en skål med teskje.
- Legg massen utover bakepapir og stek dette i 5-6 minutter på 200 grader.
- Avkjøl.
SERVERING:
Legg sjokoladecrumble-en oppå moussen og legg på noen bringebær og pynt med sitronmelisse.
TIPS:
Bruk martini, margarita eller vinglass til desserten når du skal servere desserten til en fest. Til andre anledninger kan desserten med hell serveres i små saftglass.

Oppskriften er levert av www.villaperlesukker.no

Sendt inn av

Foto: Norges sjømatråd

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen