Slik rydder du i kjøkkenskapet

Denne oppskriften på gulrotkake inneholder både julekrydder, kokos og rosiner.

Få Ukens kake som nyhetsbrev

Selv om krydder har god holdbarhet, er det ingen tvil om at det er aller best relativt kort tid etter at posen er åpnet. Så om du som de fleste har mange åpnete krydderposer etter julebaksten, er det fortsatt mye du kan lage.

Som denne kaken. Her får du dessuten avsetning på både rester av kokosmassen og rosinene som har en lei tendens til å hope seg opp i kjøkkenskapet.

Andre gode måter å bruke opp kokosmassen på

Vi har enda flere oppskrifter med rosiner

Og lurer du på hvordan du skal få brukt opp alt krydderet, kan et matkurs med en krydderekspert være det som trengs.

Her kan du lese mer om Niru Kumra og våre matkurs

TIPS 1: Har du ikke foodprosessor? Legg kjeksene i en pose, knyt igjen og kjevle over posen 4-5 ganger til alt er knust.

TIPS 2: Både jordbær og hasselnøtter kan byttes ut med andre nøtter eller frukt. Appelsin egner seg særdeles godt til en slik sjokoladeterte.

Gulrotkake med rosiner og valnøttkjerner

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

Kakebunn:
6 egg
6 dl sukker
7 dl hvetemel
2 ts salt
4 ts natron
½ ts malt kardemomme
½ ts malt ingefær
2 ss malt kanel
3 dl soyaolje
9 dl finrevet gulrot
2 dl rosiner
2 dl hakkede valnøttkjerner

Krem:
125 g kremost naturell
75 g smør
250 g melis
2 ss vaniljesukker
1 ss sitronsaft

Til pynt:
Kokosmasse
sølvkuler

Fremgangsmåte

Kakebunn:
Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland alt det tørre og ha det i en sikt. Bland olje og det tørre vekselvis inn i eggedosisen. Rør inn gulrøtter, rosiner og valnøtter til slutt.

Hell røren i en smurt langpanne og stek kaken i 30-35 minutter midt i ovnen ved 175°C.

Avkjøl og stikk ut rundinger med et glass i passe størrelse. Her kan du enten lage en enkel kake eller en dobbel kake ved å ha to rundinger oppå hverandre. Husk et sjenerlst lag med krem mellom og på toppen av kakene.

Krem:
Kremen lager du ved å piske smør og kremost sammen, og bland i melis, vaniljesukker og sitronsaft. Dryss over rikelig med kokosmasse og sølvkuler. Her har vi i tillegg lagt på en spiselig blomst, men vel så fint er litt reven gulrot på toppen.

Sendt inn av

Foto: Bent Raanes og Sarah Sørensen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Ukens kake som nyhetsbrev:
Hver torsdag får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Forsiden akkurat nå

Til toppen