Dagens rett

Slik skaper du ekstra het stemning rundt middagsbordet

En krydret potetsuppe med hete reker og løkfylte pitabrød setter fart på smaksløkene. Prøv denne lettlagete oppskriften.

I dag blir det skikkelig hett på kjøkkenet idet vi lager en sterk og smakfull suppe med ekstra godt tilbehør.

 
Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Krydret potetsuppe med hete reker og løkfylte pitabrød

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

1 løk, grovhakket
1 hakket kinesisk hvitløk, eller 3 fedd vanlig hvitløk
3 store poteter
2 ss smør
7 dl grønnsakbuljong (utblandet)
1 revet gulrot
1 liten purre
½ finhakket rød chili
salt og pepper

Hete reker:
2 ss olivenolje
200 g rensede reker
1 rød chili uten frø, i biter
2 fedd hvitløk - finhakket
½ ss karri

Pitabrød med løkfyll:
1 rødløk
1 ½ dl hakket frisk kruspersille
2 ts revet sitronskall
1 dl tomatpuré
4 pitabrød

Fremgangsmåte

Stek hakket løk, hvitløk og poteter i biter i olje i en stor kjele. Hell på buljong, kok opp og la koke i ca. 10 minutter eller til potetene er møre.

Legg i revet gulrot, renset purre og hakket chili. Kok opp igjen og kok i 5 minutter.

Ta kjelen av platen og kjør suppen glatt med en stavmikser eller en foodprosessor. Smak til med salt og pepper.

Hete reker:
Varm opp olje i en stekepanne. Legg i chili, hvitløk og karri. Rør noen ganger, legg i rekene og varm raskt opp. Legg rekene over i en skål.

Løkfylte pitabrød:
Rens, del løk i to og skjær den i tynne skiver. Bland med kruspersille, sitronskall og salt. La det trekke noen minutter.

Varm brødet i en brødrister eller stekeovn noen minutter. Del brødet i to.

Smør tomatpuré på brødet som er delt i to. Fordel løkblandingen på brødet og server til suppen.

Fordel suppen i skåler og legg i reker og gjerne noen blader kruspersille.

Flere herlige supper

Tips: Ha gjerne litt rømme i suppen.

Prøv noen av disse spenstige potetrettene

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen