Dagens rett

Slik skaper du glede rundt matbordet

Løsningen er rett og slett lasagne til middag. Dagens oppskrift er lettlaget og akkurat innafor når det gjelder tidsforbruk.

Lasagne er alltid populært, og når du først er i gang er det lett å lage en dobbel porsjon som du kan fryse og ta fram senere.

Alt om pasta finner du i Apéritifs store pastaguide

Du kan selvsagt bytte ut kjøttsausen i oppskriften med den ekte bolognesesausen.

Les mer om den ekte bolognese her

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Lasagne med kylling

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

Lasagneplater
ca. 2 dl revet hvitost

Kjøttsaus:
400 g kyllingkjøttdeig
1 løk
2 ss olje
1 boks hakkede hermetiske tomater
ca. 1 dl vann
½ terning hønsebuljong
1 ts tørket oregano
evt. ½ ts sukker
litt salt og pepper

Ostesaus:
2 ss smør
4 ss hvetemel
8 dl melk
6 ss revet parmesan , evt. annen ost
¾ ts salt
½ ts pepper
¼ ts revet muskatnøtt

Fremgangsmåte

Stek kyllingkjøttdeig i varm stekepanne, gjerne i et par omganger, og sett til side.

Finhakk løk og fres den i litt olje til den blir blank. Hell over hermetiske tomater og vann. Smuldre buljongen over sausen og rør den inn.

Tilsett den stekte kyllingkjøttdeigen og kok opp. Smak til med oregano, salt, pepper og eventuelt litt sukker.

Smelt smør i en kjele og rør inn hvetemel til ostesausen. Spe med melk og rør godt etter hvert, for å få en fin og klumpfri saus. Smak til sausen med ost, salt, pepper og eventuelt revet muskatnøtt.

Legg lasagneplater, kjøttsaus og ostesaus lagvis i en smurt, ildfast form. Du skal alltid begynne med ostesaus i bunnen av formen.

Dryss over revet ost til slutt. Sett formen i stekeovnen ved 200 grader i 35-40 minutter eller til pastaplatene er møre (kjenn etter med en kniv).

Server kyllinglasagne med fargerik salat og gjerne brød ved siden av.

De beste pastaoppskriftene finner du her

Tips: Enkelte pastaprodusenter har også lasagneplater som ikke trenger mer enn ca 20 minutters steketid.

Parmesan - pastaens perfekte tilbehør

Sendt inn av

Foto: Synnøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen