Dagens rett

Slike fiskepinner har du ikke smakt før

Det er ikke så mye som skal til for å gjøre en av de mest utskjelte middagsrettene om til et festmåltid. Her er oppskriften.

Med kveite som råvare og godt tilbehør bare må disse fiskepinnene bli fantastiske.

Flere spennende oppskrifter med kveite

Sausen vi har valgt i dag kommer fra Frankrike og heter sauce gribiche. Den passer også til dampede grønnsaker og kaldt kjøtt. Du kan også prøve den som en avveksling til eggesmøret når du serverer røkt kolje.

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Panert kveite med sennepssaus

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time og 20 minutter

Ingredienser

ca. 600 g kveitefilet
3 ss hvetemel
1 ss salt
1 ts pepper
1 egg
1½-2 dl strøkavring
2 ss smør + 2 ss olje til steking

Sennepssaus (sauce gribiche):
1 hardkokt egg (plomme og hvite hver for seg)
1 ss sennep
1 dl mild olivenolje eller rapsolje
2 ts hakket persille
1 ts hakket estragon
1 ts hvitvinseddik
1 ts sitronsaft
1 ts hakket kapers
2 ts hakket sylteagurk
salt, pepper

Tomat-olivenbrød:
2½ dl melk
1 ss olje
50 g gjær
1 ts salt
4 soltørkede tomater, i små terninger
6—8 svarte oliven, i tynne ringer
ca. 400 g hvetemel

Fremgangsmåte

Start med brødet. Varm melken til den er fingervarm, tilsett olje. Smuldre gjæren i bakebollen og hell melken med oljen over.

Tilsett resten av ingrediensene og elt deigen til den er blank og smidig. Dekk den godt til og la den heve til dobbelt størrelse, ca. 45 minutter.

Forvarm stekeovnen til 200 grader.

Elt deigen lett om og form den til et brød, legg det på bakepapir på stekebrett, dekk det til og la det etterheve i ca. 20 minutter.

Snitt brødet og pensle det med lunkent vann.

Stek brødet i nedre del av ovnen til det er gjennomstekt. Avkjøl på rist.

Tips: Brødet er best nystekt, men kan dypfryses og varmes forsiktig før servering.

Sennepssaus:
Mos eggeplommen sammen med sennep.

Visp inn olje i en tynn stråle, som til majones. Hakk resten av ingrediensene, inkludert eggehviten, og rør det inn.

Smak til med salt. Sett sausen i kjøleskap til den skal brukes.

Fisken:
Skjær fiskefileten i fire jevnstore stykker. Bland mel, salt og pepper på en tallerken. Visp egget sammen på en annen tallerken og ha strøkavring på den tredje tallerkenen.

Vend fisken først i mel, deretter i egg og til slutt i strøkavring.

Varm smør og olje i stekepannen og stek fisken på middels varme til den er gyllen og knapt gjennomstekt, ca. 2 minutter på hver side.

Server fisken varm med den kalde sausen, nystekt brød og salat eller kokte grønnsaker.

Server med aspargesbønner. Pynt gjerne med finrevet sitronskall, men ikke overdriv. Sitronsmaken tar lett overhånd.

Feststemte oppskrifter med kveite

Tips: I stedet for mel og strøkavring kan du bruke finknust cornflakes eller sesamfrø.

Tips: Hvis du ikke har tid eller lyst til å bake brød kan du kjøpe focaccia. Det går også an å servere denne retten med kokte mandelpoteter.

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen