Dagens rett

Slike fredagspølser får du berømmelse for

Pølser er hot som bare det på byen. Med denne oppskriften skaper du bystemning hjemme i egen stue.

Det er lett å finne gode pølser i butikken - om du da ikke lager dem selv. Det er selvsagt det du får aller mest kred for. Men om du nøyer deg med å lage dette herlige tilbehøret, får du likevel stjerne i boka.

Slik lager du pølser selv

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Pølser med ramsløkaïoli

Antall porsjoner

4-8

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

8 pølser
1 l porter eller annet mørkt øl
1 rødløk, i skiver
2 laurbærblad
6 sort hel pepper

Ramsløkaïoli:
50 g ramsløk
2 dl rapsolje
2 eggeplomme
1 ts dijonsennep
1 ss sitronsaft
¼ ts salt
¼ ts pepper

Eple- og sellerisalat:
2 eple
250 g knollselleri (sellerirot)
3 ss olje
2 ss sitronsaft
skall fra ½ stk sitron
½ ts salt
¼ ts pepper

Til servering:
2 pølsebrød
1 ss finhakket frisk ramsløk til pynt

Fremgangsmåte

Ramsløkaïoli:
Lag aïoli med romtempererte råvarer. Skyll ramsløk, tørk dem lett og del i mindre biter. Kjør ramsløk sammen med olje og salt i en blender eller med stavmikser til en jevn masse. Visp sammen eggeplommer og sennep. Spe forsiktig med ramsløkoljen under konstant visping. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Blir aïolien for tykk, tilsett litt vann og rør godt.

Pølser:
Ha øl, løk og krydder i en ildfastform, eventuelt en éngangs aluminiumsform. Varm ølbadet på grillen. Sett det deretter over i den indirekte varmesonen på grillen.

Skjær små skråsnitt på hver side av pølsene, da unngår du at de sprekker. Legg pølser på grillen og grill til de er pent gyllne rundt det hele, 2-3 minutter. Legg ferdiggrillede pølser over i ølbad og la dem trekke på lav temperatur. Smaken fra ølbadet vil sette seg i pølsene om de får godgjøre seg der en stund.

Eple- og sellerisalat:
Kutt sellerirot og eple i små terninger. Bland terningene med olje, sitronsaft og -skall, smak til med salt og pepper.

Tips:
Server pølser i ølbad med eple- og sellerirotsalat og ramsløkaïoli.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen