Dagens rett

Slike grillspyd faller i smak hos alle

Steinbit er helt super på grillen. Bare prøv denne oppskriften.

 

Jo mer intens smak du vil ha på fiskespydene, jo lengre kan du la dem ligge i marinaden. Men pass på å ikke salte for mye siden soyasaus jo er ganske salt.

Her finner du flere grilloppskrifter med soyasaus

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Grillspyd med soyamarinert steinbit

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

Fiskespyd:

600 g steinbitfilet, uten skinn og bein
16 reker uten skall
1/2 gul squash
6 småløk
trespyd

 

Marinade:

 

5 cm frisk ingefær
1/2 rød chili
3 fedd hvitløk
1 ss persille
1 lime
1 dl kecap manis
1 dl soyasaus
1 dl rapsolje

 

Tilbehør:

 

salat
rød

Fremgangsmåte

Fiskespyd:

La trespydene ligge i vann i ca. 30 minutter. Skjær steinbit og squash i terninger, og skrell løk. Tre steinbit, reker, squash og løk på trespydene.

Marinade:

Finhakk ingefær, chili, hvitløk og persille. Press saft av lime, riv det ytterste skallet og bland med resten av ingrediensene til marinaden. Legg grillspydene i marinaden og la dem ligge der i 15 minutter. Ta spydene opp av marinaden og grill i ca. 2 minutter på hver side.

Tips:

Server grillspydene med salat og brød ved siden av.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen