Dagens rett

Slike sommerkoteletter vil alle ha

Sommerkoteletter som riktignok er lynraske å grille, kan imidlertid virke litt ordinære. Med litt spennende tilbehør blir det festkledde.

Sommerkoteletter kan både være salte og sterkt røykte. Derfor er det godt med et «blidgjørende» tilbehør som i denne oppskrfiten.

Her er en annen god oppskrift med sommerkoteletter

Og her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Sommerkoteletter med risotto på bulgur

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

4 sommerkoteletter
2 ss olje
½ ts salt
½ ts pepper
Bulgurotto:
2 dl bulgur
1 løk
1 ss smør
2 dl hvitvin
2 dl parmesan
1 ts tørket estragon
1 dl matfløte
2 fedd hvitløk
1 ts salt
½ ts pepper

Fremgangsmåte

Bløtlegg bulgur i 30 minutter. Ha den over i en sil og la den renne godt av seg.

Finhakk løk og hvitløk og stek det med margarin i en kjele, sammen med tørket estragon.

Ha i bulgur og hell over halvparten av vinen og fløten. Kok til all væsken har kokt inn. Rør hele tiden. 

Ha i resten av væsken og rør ekstra godt mot slutten av koketiden til du får en kremete konsistens.

Rør inn revet parmesan og smak til med salt og pepper.

Pensle kotelettene med olje. Dryss på krydder. Grill kotelettene 4-5 minutter på hver side.

Oppskrifter med risotto

Internasjonale oppskrifter

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Forsiden akkurat nå

Til toppen