Slutt for Café Ugla

Etter 54 år med drift er det slutt for Café Ugla i Bergen.

Det var et kemnerkrav på drøye 100 000 kroner som ble slutten for den tradisjonsrike brune puben, som ironisk nok nylig skiftet navn til Revolver.
 
- Jeg har nok vært en bedre pubvert enn forretningsmann, sier Ludvig Daae Lampe. Nå er livsverket hans konkurs.
 
Et slit
De siste årene har det vært et slit å drive restaurant- og pubvirksomhet i lokalene. I 2003 var omsetningen nær ti millioner kroner. I 2006 var den nede i drøye seks millioner, og siden har det bare gått nedover.
 
- I etterpåklokskapens lys er det lett å si at vi skulle ha gitt oss før. Men når det har buttet imot tidligere år, har vi klart å berge virksomheten, sier Lampe til BA.no.
 
Nå har skifteretten sagt stopp. Til sammen 25 ansatte må finne seg noe annet å gjøre. Utestedet hadde håpet å få inntekter i forbindelse med planlagte arrangementer til helgen. Men det var verken retten eller kemneren interessert i.
 
Restauranteieren har ryddet de 400 kvadratmeter store lokalene som i gode tider hadde 400 gjester.
 
23 år
Ludvig Daae Lampe ble født inn i Ugla og har vært aktiv i driften i 23 år.
 
Han gir stadig skiftende rammevilkår fra politikerne og røykeloven hovedskylden for den økonomiske krisen. I motsetning til en rekke andre steder har Ugla ikke hatt muligheter for uteservering.

Forsiden akkurat nå

Naturvinbar uten merkelapper

Bar Brutus er Norges kanskje første rendyrkete naturvinrestaurant med tilhørende tidsriktig grønnsaksdominert meny. Like etterlengtet for noen som provoserende for andre. Beliggenheten bak Botsen bidrar ellers med å utvide grensene for det urbane Oslo.  Les hele saken

Til toppen