Smadrer Bordeaux-flasker

Vinflasker knuses etter at de er tømt i Kina.
22 Mars 2011 - 15:59

Den storstilte svindelen med fine viner i det kinesiske markedet, har ført til innføringen av en ny tradisjon i landet, nærmere bestemt i Hong Kong, skriver vinavisen.dk.

Etter prøvesmakinger av vin fra fornemme franske produsenter, går man nemlig løs på de tomme flaskene med hammer til de er nærmest pulverisert. Den nye skikken kommer av at handel med tomme Boredeaux-flasker er blitt stor «business» og et viktig element i vinsvindelen.

I Shanghai og Beijing lever et større antall flaskehandlere av å kjøpe og selge slike flasker til lokale vinprodusenter. Der blir flaskene fylt med billig kinesisk vin, forseglet og solgt på ny til skyhøye priser.

Flaskehandlerne får leveranser fra restauranter og barer, men annonserer også åpenlyst på nettet for å møte etterspørselen.

En tom flaske med den riktige etiketten kan gi eieren en gevinst på over 7000 kroner dersom den er pen og ubesudlet av vin på utsiden.

Ifølge CNN utgjør svindel omkring fem prosent av all vin som selges i Kina. Det totale markedet tilsvarer mellom 75 og 80 milliarder kroner årlig.

Svindelen går spesielt ut over Château Lafite Rothschild, ikke minst 1982-årgangen, som gjerne oppnår priser på godt over 30 000 kroner per flaske.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her