Smaken av sommer

Lukk øynene og smak på navnet - frossen jordbærdrøm. Stort mer sommerlig enn ukens oppskrift kan det vel knapt bli.

De norske jordbærene er og blir best, så enkelt er det. Og i denne ukens kake kommer de virkelig til sin rett.

Flere godsaker med jordbær

Med en kake av denne kaliber er det lett å bli litt utålmodig, men den trenger minst fem timer i fryseren. Det beste er å lage den dagen før og ta den ut 20 minutter før den skal spises.

Jordbærdrinker

Hver torsdag serverer vi deg ukens kake , Apéritifs rykende ferske spalte.

Frossen jordbærdrøm

Antall porsjoner

10

Ingredienser

75 g meierismør
10  digestivekjeks
½ l jordbær
4  egg
3 dl kremfløte
150 g kremost naturell
¾ dl sukker
2 ts vaniljesukker

Pynt
½ l jordbær
Mynteblader

Fremgangsmåte

Smelt smøret. Bryt kjeksen i biter. Bland med smøret i en mikser.

Trykk deigen ut i en form på ca 20 cm i diameter.

Rens jordbær og kjør i en mikser.

Skill eggene i plommer og hviter. Visp hvitene til kraftig marengs.

Pisk fløten til krem.

Bland osten med eggeplommer, sukker og vaniljesukker.

Rør i kremen og de mosede bærene. Vend i eggehvitene.

Hell blandingen i formen. Dekk med folie og la stå i fryseren til neste dag.

Ta kaken ut ca 20 minutter før servering.

Skjær jordbær i skiver. Pynt kaken med jordbær og mynteblader.

Flere fristende kaker med bær

Tips: Det er best å lage denne kaken dagen før, den trenger god tid i fryseren.

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen