Dagens rett

Slik blir et smørbrød et helt måltid

Kanskje har du sågar laget din egen leverpostei i år. Da fortjener den i hvert fall å serveres til middag.

Denne danske klassikeren - også kjent som Dyrlegens Nattmad - smaker ekstra godt om leverposteien varmes lett opp. Og ikke minst om brødet har god rugsmak. Men vanlig grovbrød fungerer selvsagt også godt.

Smørbrød - og kanskje dette i sær - er en topp og mettende middagsløsning når du har mye annet å holde på med, men ikke vil ty til ferdigmat. 

Flere fristende oppskrifter på smørbrød finner du her

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Smørbrød med leverpostei og sprøstekt bacon

Antall porsjoner

4

Ingredienser

500 g grov leverpostei
8 skiver sprøstekt bacon
4 skiver grovt brød, gjerne rugbrød
godt smør
8 salatblad
4 sylteagurker, hele

Fremgangsmåte

Kle en form med aluminiumsfolie og legg baconskivene utover. Bak baconet i stekeovnen ved 200 grader til det er jevnt sprøtt.

Ha litt smør på brødskivene og legg på ett stort salatblad på hver skive.

Skjær gode skiver av leverposteien og legg dem på skivene.

Topp opp med to baconskiver til hver og skivete sure agurker.

Flere gode smørbrød

Tips: Varm gjerne leverposteien litt i ovnen rett før du har den på skiven.

Hvis du i tillegg har på en skive sjy (mørk aspik) og skivet saltkjøtt på toppen har du det klassiske danske smørbrødet Dyrlegens nattmat.

Lag ditt eget pålegg

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Foto: Matprat.no

Forsiden akkurat nå

Til toppen