Smuldrepai med epler og nøtter

Nå er det høysesong for epler og vi gir deg oppskriften på en superrask eplekake, nærmere bestemt en smuldrepai.

Enklere og raskere enn dette går det ikke an å få det, men det går så absolutt ikke utover smaken. Hemmeligheten er å servere kaken varm eller lun med noe kaldt ved siden av: vaniljesaus, vispet krem eller is, her er det fritt valg på øverste hylle.

En liten guide til norske epler

Her er det bare å bruke favorittnøttene eller du kan droppe nøttene helt. Det går også an å erstatte noe av hvetemelet med havregryn, da blir det litt mer å tygge på.

Eplekaker og epledesserter

Hver torsdag serverer vi deg ukens kake , Apéritifs rykende ferske spalte.

Smuldrepai med epler og nøtter

Antall porsjoner

6

Ingredienser

5  epler
½ dl sukker
1 ss finrevet ingefær

Smuldredeig:
100 g meierismør
2 dl hvetemel
1 neve nøtter (type og mengde etter smak), grovhakket
1 ss sukker

Fremgangsmåte

Du trenger en ildfast form, ca. 20x28 cm, smurt.

Sett stekeovnen på 200 grader.

Skrell eplene, ta ut kjernehus og skjær eplene i tynne båter.

Bland eplebåtene med sukker og ingefær. Dekk bunnen av den smurte formen med eplene.

Bland mel, smør og sukker raskt sammen til en smuldredeig i food processor.

Fordel deigen og nøttene over eplene. Stek paien midt i ovnen til eplene kjennes myke og paien har fått fin farge, ca. 25 – 30 minutter.

Server paien varm eller lunken med vispet krem, is eller vaniljesaus.

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer, TINE

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine
- uansett hvor du befinner deg.
 
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Forsiden akkurat nå

Til toppen