Som skapt for hverandre

Appelsinsesongen går mot slutten, og vi benytter anledningen til å ta et smakfullt farvel. Vi feirer vårens komme med en himmelsk kombinasjon!

Denne uken serverer vi nemlig en mørk, fransk sjokoladekake smakssatt med revet appelsinskall og pyntet med appelsinbåter.

Det beste er selvfølgelig å bruke økologiske appelsiner, men får du ikke tak i det går det med de vanlige også. Bare husk å vaske dem godt.

  Sjokoladekaker for enhver smak  

Denne kaken fortjener både ekte smør og en mørk sjokolade av god kvalitet. Når det gjelder flytende følge er det mange muligheter. God kaffe gjør seg jo ypperlig i dette selskapet og gjerne sammen med en appelsinlikør eller en rik cognac. Til vinelskeren anbefaler vi en rød dessertvin.

Hver torsdag serverer vi deg ukens kake , Apéritifs rykende ferske spalte.

Fransk sjokoladekake

Antall porsjoner

12 kakestykker

Ingredienser

Bunn:
175 g smør
175 g mørk sjokolade
2 dl sukker
3 egg
Finrevet skall av 1 appelsin
1 dl hvetemel
1 ts vaniljesukker

Glasur:
¾ dl kremfløte
150 g mørk sjokolade
75 g myk nougat  

Garnering:
1 appelsin, filetert
Sølvkuler eller annen kakepynt (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

Du trenger en rund form, 22 cm i diameter, smurt.

Sett stekeovnen på 175°C.

Deig:
Vask appelsinen nøye og riv skallet (bare det oransje, det hvite smaker bittert).

Smelt smøret i en kjele og ta den av platen. Bryt sjokoladen i biter og ha den i smøret, rør til den smelter.

Tilsett sukker, egg og appelsinskall og rør om. Sikt i hvetemel blandet med vaniljesukker og rør til deigen er glatt.

Hell i smurt kakeform og glatt overflaten med en slikkepott.

Stek kaken i nedre del av ovnen i 20 – 25 minutter.

Stikk  en kakepinne midt i kaken, den skal være litt klissete.

Ta kaken ut av ovnen og avkjøl den i formen.

Glasur:
Gi fløten til glasuren et oppkok og ta kjelen av varmen.

Bryt sjokoladen i mindre biter og ha den i. Rør til sjokoladen er smeltet.

Skjær nougaten i små biter og rør den i glasuren.

Rør kremen slik at den er glatt og fordel den jevnt utover den kalde kaken.

Skjær skallet av en appelsin og skjær ut fileter av båtene.

Pynt kaken med appelsinbåter og eventuell annen pynt.

Sendt inn av

Foto: TINE

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen