Sommerens beste desserter har du alltid plass til

Feriemiddagene avsluttes gjerne med noe søtt og sommerlig. Prøv en av disse go'-oppskriftene med tilhørende drikkeforslag.

Nå er det enkelt å finne råvarer til de herligste kaker og desserter i butikkene.

For mange er jordbær og rabarbra selve smaken på sommer. Og sammen blir de dobbelt så gode. Prøv bare å vende inn noen sommermodne jordbær i rabarbrasuppen!

Lekre oppskrifter med rabarbra

Oppskrifter til sommerfesten

Nedenfor har vi samlet en rekke fristende oppskrifter til glede og inspirasjon for deg, og en hel del av dem er akkurat slik vi ønsker det nå om sommeren - enkle og lite tidkrevende!

Du kan finne flere oppskrifter på fristende søtt i vår rikholdige kokebok .

Dersom varmen skulle bli for intens og du ikke en gang orker tanken på kaker, ja, da frister det kanskje mer med en sunn, iskald og velsmakende smoothie .

Se vår inspirerende samling av sommermat-oppskrifter

Osteiskake med jordbær

Antall porsjoner

12

Tilberedningstid

4 og en halv time

Ingredienser

½ pakke digestive kjeks
100 g smør (usaltet)
3 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
3 eggeplommer
1½ dl sukker
1 beger kremost naturell
3 eggehviter
4 ss jordbærsyltetøy

Bringebærsaus

Fremgangsmåte

Smuldre kjeksen. Smelt smøret og rør sammen med kjeksen.

Trykk det utover i en springform (24 cm), med bakepapir i bunnen.

Du trenger 3 skåler for å lage denne kaken:

Pisk fløte og vaniljesukker til krem i en skål. Rør sammen eggeplomme, sukker og philadelfiaost i en skål og stivpisk eggehviter i den tredje.

Bland alt forsiktig i sammen og hell det over i springformen.

Legg syltetøyet i kladder rundt på toppen av massen. Ta en kniv eller slikkepott og rør litt forsiktig rundt.

Syltetøyet skal ikke blande seg med massen, bare bli marmoret i.

Settes i frysen minst 4 timer før servering.

Server sammen med bringebærsaus , friske bær eller hermetisk frukt smaker også godt til.

Tips: Ta kaken ut ca. 15 minutter før servering. Bruk en stor kniv til å dele den opp med.

Ha kniven under rennende varmt vann før hver gang du skjærer i kaken. Tørk av med et papirhåndkle.

Sendt inn av

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Trifle med eplemos og vaniljekrem

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

1 kg epler
200 g sukker
1 ts revet sitronskall
1 ts garam masala
1 ts malt kanel
½ ts malt muskat
8 fingerkjeks
1 dl kremfløte
1 ss melis
3 dl hjemmelaget eggekrem (eller kjøp vaniljekrem hvis tiden ikke strekker til.)

Fremgangsmåte

Skrell eplene, fjern kjernehuset og skjær eplene i skiver.

Ha eplene, litt av sukkeret og revet sitronskall i en stor tykkbunnet kjele.

Kok dem over middels varme under stadig omrøring til de begynner å bli most, men at det fortsatt er en del biter.

Tilsett krydderet og sukker etter smak.

Dekk bunnen av en dessertskål med fingerkjeks og hell den varme eplemosen over. Sett bollen i kjøleskapet til blandingen er kald.

Hell eggekrem over eplemosen. Pynt med pisket krem, tilsatt melis, bruk sprøytepose. Dryss litt kanel på toppen.

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Melonspyd

Antall porsjoner

4-6

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

100 g sukker
1 dl vann
1 ss frisk ingefær
½ ss frisk mynte
400 g vannmelon
200 g cantaloupemelon eller annen melon

Fremgangsmåte

Kok opp sukker og vann til sukkeret er oppløst. Tilsett finrevet fersk ingefær, skru ned varmen. Kok i ca 7 minutter og avkjøl. Tilsett finhakket mynte rett før servering.

Del ulik type melon som rød og gul vannmelon, cantaloupemelon, honningmelon, galiamelon i store terninger.

Bland melonterningene forsiktig sammen med den kalde ingefærsirupen, tre det på spyd og server.

Dette spydet kan du servere som en forfriskning eller som forrett eller dessert. Det finnes mange forskjellige typer melon på markedet, så det er bare å velge og vrake. Server gjerne sammen med spekeskinke som en smårett.

Les mer om vannmelon her

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Rabarbrasuppe

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

250 g rabarbra
1 l vann
200 g sukker
1 ½ ss potetmel

Fremgangsmåte

Vask og skrell rabarbraen. Kok rabarbra i biter, vann og sukker til rabarbraen begynner å gå i stykker, ca. 5-10 minutter.

Rør potetmelet ut i litt kaldt vann til en jevn grøt og hell det i væsken i en tynn stråle, mens du rører godt. Kok opp. Avkjøles i kjøleskapet.

Tips: Hvis du har mye rabarbra i hagen, kan du lage opp en del rabarbrasuppe og fryse det ned. Smaker like godt varm om vinteren som kald om sommeren.

Sendt inn av

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Panna cotta

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

2 og en halv time

Ingredienser

6 gelatinplater
1 vaniljestang
7 ½ dl kremfløte
100 g sukker
Bringebærsaus:
1 pakke frosne bringebær
100 g melis
2 ss sitronsaft

Fremgangsmåte

Gelatinplatene må bløtlegges i kaldt vann i 5 minutter før bruk.

Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha frøene og hele vanlijestangen i en tykkbunnet kjele med fløte og sukker.

Kok opp blandingen forsiktig mens du rører hele tiden. Ta kjelen av platen, ta ut vaniljestangen, og rør inn gelatinen.

Hell blandingen i seks små former eller glass. Avkjøl minst 2 timer før servering.

Ha tinte bringebær, melis og sitronsaft i en foodprocessor, kjør til massen er glatt og sil den.

Server desserten med litt frisk bærsaus og bjørnebær. Kan lages 1-2 dager før servering.
 
Panna cotta er en klassisk italiensk dessert som egentlig betyr "kokt fløte".
 

Sendt inn av

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Grillet ananas med romsaus

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

1 stor frisk ananas
2 ss sukker til glassering
½ ts malt kanel
75 g usaltet smør
75 g denemerasukker (brunt sukker)
Saft og skall av 1 lime
2 ss mørk rom
 
4 kuler is

Fremgangsmåte

Skjær toppen og  bunnen av ananasen, stil den opp på et skjærebrett og skjær den i båter. Fjern kjernen fra hver båt og del den i 2,5 cm trekantede tykke skiver.

Dryss sukker og kanel på begge sider av ananasen og grill på middels varm grill i 4-5 minutter, til sukkeret er litt karamellisert.

Smelt samtidig smøret på en liten panne, tilsett sukker, saft og finrevet skall av limen. Tilsett rom og rør rundt til sukkeret er smeltet og det bobler til en jevn glasur.

Legg ananasen på tallerkener, hell romsausen over, og server med noen store gode kuler med is.

Flere deilige oppskrifter på frukt og grønt på grillen

Tips: Dersom du ikke har ananas går det også fint an å bruke bananer. Grill bananene med skallet på til de nesten er svarte. Ta av litt av skallet og hell over romsausen.

Herlige desserter på frukt og bær

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Bestemors eplekake

Antall porsjoner

12

Tilberedningstid

1 og en halv time

Ingredienser

4 syrlige epler
5 ss sukker
2 ss malt kanel
200 g smør, romtemperert
200 g sukker
4 egg, romtemperert
1 ts bakepulver
170 g hvetemel
2 ss perlesukker

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 180 ºC.
 
Skrell eplene og fjern kjernehuset og del dem i tynne båter.
Ha eplebåtene i en plastpose og tilsett sukker og kanel, rist godt slik at sukker og kanel blir godt fordelt på eplebåtene.
 
Pisk smør og sukker lyst og luftig med en kjøkkenmaskin.
 
Tilsett eggene, et om gangen, og pisk godt mellom hvert egg.
 
Sikt mel og bakepulver over røren og vend det forsiktig inn i deigen.
 
Fordel halvparten av røren jevnt i en rund kakeform, 24 cm i diameter.
 
Stikk halvparten av eplebåtene med den tynne siden ned i deigen. Fordel resten av deigen i formen og stikk de resterende eplene med den tynne siden ned i deigen.
 
Strø til slutt over et jevnt lag med perlesukker. Stek kaken midt i ovnen ved 180 ºC i ca. 50 min.
 
Serveres gjerne lun med vispet kremfløte eller vaniljeis.

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Eksklusiv eplekake

Antall porsjoner

12

Tilberedningstid

1 og en halv time

Ingredienser

170 g skåldede mandler

1½ kg syrlige epler
saft av en sitron
6 eggehviter
1 ts hvitvinseddik
85 g sukker
140 g smør
85 g sukker
6 eggeplommer
4 ss sukker
50 g Rosiner
2 ts malt kanel

Fremgangsmåte

Mal skåldede mandler og rist dem lett i ovnen på et bakepapir i ca. 5 min ved 200° C.

Skru ned varmen i ovnen til 165° C.

Skrell eplene, fjern kjernehuset og del dem i båter. Legg eplebåtene i en plastpose og hell over saften av en sitron.

Visp de romtempererte eggehvitene tilsatt eddik til stivt skum i en kjøkkenmaskin.

Deretter tilsetter du sukkeret litt etter litt mens du fortsatt visper, slik at det blir en stiv og luftig marengs.

Ha marengsen over i en annen bolle. Sett den kaldt mens du lager neste del av røren.

Pisk romtemperert smør og sukker lyst og luftig i den samme bollen som du lagde marengsen i.

Tilsett de romtemperert eggeplommene, én om gangen. Pisk godt mellom hver gang.

Tilsett forsiktig de ristede malte mandlene i deigen.

Skjær så marengsen forsiktig inn massen.

Fordel halvparten av røren jevnt i en rund kakeform, 24 cm i diameter. Stek ved 165° C i 15 minutter midt i ovnen.

Mens første del av røren stekes, kokes eplene knapt møre med sitronsaft, sukker, rosiner og kanel i en dyp stekepanne eller en stor kasserolle ved middels varme.

Rør jevnlig slik at eplene blir jevnt møre.

Hell av væsken som har dannet seg under kokingen og fordel de møre eplene oppå den stekte røren.

Fordel resten av røren jevnt over eplene.

Kaken stekes ved 165° C i ca. 30 min med mest overvarme.

Dryss et tynt lag med melis på kaken før servering og server den med pisket kremfløte, vaniljeis eller vaniljekesam.

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Rabarbra- og kokosdessert

Antall porsjoner

8

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

500 g rabarbra
2 dl sukker
2½ ss potetmel
2 egg
1 dl melis
4 ss smeltet smør (usaltet)
4 dl kokosmasse

Fremgangsmåte

Vask, skrell og kutt opp rabarbraen i ½ cm biter. Legg dem utover i en ildfast form.

Bland sukker og potetmel, dryss det over rabarbraen.

Pisk egg og melis til eggedosis. Bland smeltet smør og kokos.

Hell kokosblandingen over i eggedosisen og rør forsiktig. Hell det over rabarbraen.

Stek desserten ved 200 grader, på midterste rille, ca. 15 - 20 minutter til toppen er gylden. Server gjerne med nypisket krem.

Rabarbra- og kokosdessert er en lettlaget dessert som man kan lage til alle anledninger. Blandingen av rabarbra og kokos gir en deilig smak av sommer.

Sendt inn av

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen