Dagens rett

Sommerens røde festsalat

Her får du servert en lekker festsalat. Fin å ha i bakhånd, enten du utsatte gårsdagens festligheter, eller bare vil ha oppskrift på en deilig salat du kan kose deg med utover sommeren.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Sommerens røde festsalat

Antall porsjoner

4

Ingredienser

1 raddichio rosso salat eller rød lollo
1 slangeagurk
6 tomater
1 kurv sjampinjong
1 bt. reddiker
150 g kokt skinke
150 g jarlsbergost
4 egg

Dressing:
3 dl kremfløte
1 pk. lettmajones
1 bunt gressløk
½ fennikel eller 1 potte frisk brønnkarse
100 g hakkede mandler
grovmalt pepper

Fremgangsmåte

Lag først dressingen.

Finhakk fennikel (eller brønnkarse), mandler, gressløk og ha over litt grovmalt pepper. Pisk krem og bland inn i majonesen. Bland så inn krydder/nøtte- blandingen.
 
Kok eggene 8-10 min., skrell og del dem i fire. Riv salaten. Tomater, agurk og reddiker skjæres i skiver. Osten kuttes i terninger og skinken strimles. Legg tomater lagvis med salat, agurk, reddiker, ost, skinke og egg.

Serveres med dressingen ved siden av og fersk gjærbakst.

Sendt inn av

Foto: Lisa Westgaard

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Til toppen