Sommerlig småbakst

Ettermiddagskaffen smaker alltid best i selskap med en munnfull søtt. Det er lite som slår knasende sprø mandelflarn.

Det er sikkert noen der ute som tenker julebakst med gang de ser en småkake, men det er det ingen grunn til. Disse lett karamelliserte kjeksene med en distinkt smak av ekte smør er som skapt til en liten sommerpause.

Små godbiter til helårsbruk

Rundt jul blir det gjerne for mye av det gode, mens vi i sommermånedene ofte savner å ha litt hjemmebakt smågodt på lur – det kan jo hende noen stikker innom.

Hver torsdag serverer vi deg ukens kake , Apéritifs rykende ferske spalte.

Mandelflarn

Antall porsjoner

ca 20 stykker

Ingredienser

100 g meierismør
100 g sukker
100 g skåldete og hakkede mandler
1 ts glukose (kjøpes på apotek)
2 ss kremfløte
2 ss hvetemel

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 150 grader.

Smelt smøret før du rører inn sukkeret og varmer opp til kokepunktet.

Avkjøl blandingen litt før du rører inn mandler, fløte, glucose og hvetemel.

Sett kakene på plate med en teskje. Bruk en hel teskje røre per mandelflarn. Husk å beregne god plass, for kakene flyter svært ut.

Stekes midt i ovnen i ca 15 minutter. Avkjøl de varme kakene litt før de tas av platen.

Tips: Dersom du ønsker en form på dem, kan du bøye dem over et kjevle eller kopp mens de fortsatt er litt lunkne. Da blir det fine "skåler" som kan fylles med vispet bær og krem eller iskrem.

Sendt inn av

Foto: TINE

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen