Dagens rett

Sommersalat med appelsin og skinke

La deg friste av denne deilige sommersalaten til middag i dag - enkel å lage er den også.

Sommeren er tiden for lette retter, og salater er å finne på de mange bord i hele Norges land.
 
Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

A cool summerbreeze

Antall porsjoner

2

Ingredienser

1 rød paprika
1 agurker
1 beger yoghurt naturell
2 båter hvitløk
1 appelsiner
8 skiver spekeskinke
1 lite beger ruccolasalat
ca. 1 ss frisk basilikum
ca. 3 ss olivenolje
ca. 2 ss rødvinseddik

Fremgangsmåte

Del paprikaen i fire på langs og pensle med olivenolje. Legg dem på en stekeplate og stek dem på 250° C til skallet begynner å svi seg, ca. 15-20 minutter.

Riv agurken og legg den i et dørslag slik at vannet får rent av.

Lag dressing av rødvinseddik og olivenolje. Fjern skallet på papriken og legg dem i dressingen en times tid.

Bland den avrente agurken med yoghurt og finhakket hvitløk. La den stå kjølig.

Skjær marinert paprika, spekeskinke og appelsin i tynne skiver. Skyll ruccolasalaten.

Bland ingrediensene i salaten og server med yoghurtdressing ved siden av. Pynt med basilikum.

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen