Dagens rett Roastbiff

Søndag er roastbiffdag

Roastbiff er den perfekte søndagsrett. Ekstra god blir den som her med saltkokte poteter og rødvinssaus.

Det er utrolig hva du kan bruke roastbiff til. Steker du en stor roastbiff til søndagsmiddagen, har du både verdens beste pålegg  og det perfekte grunnlag for luksuriøse restemiddager.

Se flere oppskrifter med roastbiff her

Det følger saus med potetene nedenfor, den er selvfølgelig overflødig til en roastbiff med rødvinssaus.

Potetsalat er godt til kald roastbiff 

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Roastbiff

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 125° C.

Gni kjøttet inn med salt og pepper. Kjøttstykket kan gjerne surres med hyssing, da er det lettere å få pene skiver.

Brun kjøttet hele veien rundt i smør i en stekepanne. Stikk deretter et steketermometer inn til midten av kjøttstykket.

Når steketermometeret viser 55 grader er snittflaten rød, ved 60 - 65 grader er den rosa.

La kjøttet hvile i 20 minutter før det skjæres opp. Bruk en skarp kniv.

Roastbiff kan serveres varm med råstekte eller ovnstekte poteter, grønnsaksblanding og sjysaus eller rødvinssaus.

Kald smaker den godt sammen med pepperrotkrem, waldorfsalat, pickles, rå løk, potetsalat, her er det fritt valg på øverste hylle.

Sendt inn av

Foto: Matprat/Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Canari-poteter

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

0.5 l
Tomatsaus
1 ss
1 stk
1 stk

Fremgangsmåte

Kok opp vannet. Ha i salt og godt vaskede poteter. Det er viktig å bruke små, jevnstore poteter.

La potetene koke til de er så vidt møre, ca 15 minutter. Hell ut vann og salt og la potetene dampes et par minutter i kjelen uten lokk.

Potetene kan serveres som de er, eller med én eller flere gode sauser, eksempelvis tomatsaus , mojosaus eller aioli . Da er det bare å dyppe de små potetene i sausen.

Tomatsaus:
Skjær løkene i terninger.

Ha smøret i en kjele og fres løken i noen minutter før du tilsetter finhakket eller knust hvitløk, chili og timian.

Sausen skal småputre ca 10 minutter. Kan serveres varm, lunken eller kald til potetene.

Sendt inn av

Foto: Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Rødvinssaus

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

0.5 stk

Fremgangsmåte

Hakk løk og hvitløk og ha det i en kjele sammen med rødvin, kraft og balsamico.

La sausen koke inn til omtrent det halve.

Sil fra løken og pisk inn smør.

Smak til med salt og pepper.

Sendt inn av

Foto: Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Denne maten har fått en Michelin-stjerne

Stjerner, duft, smak, livserfaring og fornøyde kunder. Selv om britiske Ryan Clift på Tippling Club og Chan Hon Meng, hawkerkokk med én Michelin-stjerne, jobber i to forskjellige restaurantverdener, legger begge hele sin sjel i maten og har, forskjellene til tross, mange fellestrekk. Ikke minst er de gode representanter for bredden i Singapores gastronomi. Les hele saken

Lær alt om asparges

Om du går for å dyrke aspargesen selv eller henter den i butikken, finner du både fremgangsmåten og ikke minst nyttig kunnskap om denne vårlige delikatessen her. Les hele saken

Til toppen