Dagens rett

Søndagsmiddagen er i boks med denne lekre retten

Det er på tide å bruke av all soppen du har fylt fryser og skap med. Denne oppskriften kommer du garantert til å prøve igjen.

Kombinasjonen av saftig kyllingkjøtt og selvplukket skogssopp er sublim og vil alltid bli godt mottatt til middag.

De beste oppskriftene med sopp finner du her

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Stekt kyllingbryst med skogsopp

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time og 15 minutter

Ingredienser

4 store kyllingbryst (med skinn og vingeben)
4 ss frisk estragon
4 hele rødbeter

Soppsaus:
500 g sopp (kantareller, steinsopp, sjampinjong)
1 sjalottløk
1 fedd hvitløk
2 ts buljongpulver blandet ut med 2½ dl vann
2 dl melk
1 dl matfløte
smakes til med salt og pepper

Fremgangsmåte

Skjær noen snitt i skinnet på kyllingen og stikk inn kvister med estragon.

Legg kyllingbrystene i en smurt ildfast form, pensle med olje og dryss på salt og nykvernet pepper. Sett formen inn i ovn på 180 °C og stek i 20-30 minutter.

Her kan du se flere deilige kyllingoppskrifter

Soppsaus:
Bruk halvparten av soppen til å lage soppskum/ saus. Rens og børst av sand og jord og del opp i små biter.

Surr soppen lett i en panne med smør sammen med finhakket sjalottløk og hvitløk. Spe med buljong og la det koke litt inn. Tilsett melk og fløte og smak til med salt og pepper. Kok opp og bruk en stavmikser til å skumme opp sausen like før servering.

Resten av soppen stekes lett i en panne og servers sammen med kyllingbrystet og kokte små rødbeter. Rødbeter trenger å koke i ca. 1 time. Retten kan legges opp på fat eller tallerkener.

De beste soppskriftene finner du her

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen