Dagens rett

Søndagsmiddagen lager du på grillen

Både kjøtt og tilbehør grilles. Men er ikke været på din side denne helgen, kan du selvsagt tilberede alt innendørs.

Grillsesongen har så vidt startet og de fleste benytter en hver sjanse til å tilberede middagen på grillen. Enten fordi det er så kjapt, eller også fordi det er så usannsynlig godt. Entreecote er en av favorittene, og denne oppskriften har mange elementer som vil vekke begeistring.

Flere ideer til hvordan du kan servere entrecote finner du her

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Grillet entrecôte med grønnsaksspyd og basilikumcouscous

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

700 g entrecôte av storfe i skiver
2 ss olje til pensling
½ ts pepper
½ ts salt
 
Grønnsaksspyd:
8 sjalottløk
8 røde cherrytomater
8 gule cherrytomater
1 grønn squash
2 ss olje
1 ts salt
½ ts pepper
8 grillspyd
 
Basilikumcouscous:
3 dl couscous
½ potte frisk basilikum
1 løk
2 ss margarin til steking

Fremgangsmåte

Basilikumcouscous:
Kok couscous etter anvisning på pakken. Grovhakk basilikum og finhakk løk.

Stek løken gylden i en kjele med margarin. Bland inn varm couscous. Rør inn basilikum til slutt.

Grønnsaksspydene:
Skrell sjalottløken, skyll tomatene og del squashen i halve skiver.

Tre grønnsakene på spyd. Pensle med olje og ha på salt og pepper.

Grill spydene på middels sterk varme i ca. 5 minutter, mens du snur dem ofte.

Pensle entrecôtene med olje og krydre med salt og pepper. Grill dem på middels sterk varme i 3-4 minutter på hver side (avhengig av tykkelsen).

Når kjøttsaften begynner å piple på oversiden, kan du snu skivene og steke dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem.

Flere gode grillretter finner du her

Tips: Legg trespydene i vann en halvtime før du begynner å lage grønnsaksspydene slik at de ikke tar fyr når du legger de på grillen.

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen