Dagens rett

Soppgryte med sukkererter

Høsten er sesong for sopp. Vi serverer soppgryte med ris og en dertil kraftig chilensk hvitvin. Gryte eller wok går like greit som stekeredskap. Om du benytter selvplukket eller selvkjøpt sopp spiller ingen rolle. Godt blir det uansett!

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Soppgryte med sukkererter

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

15 g tørket steinsopp
225 g skogssopp av ulike slag
100 g sjampinjong
1 ss olje
4 fedd hvitløk, skrelt, i skiver
1 rød serranochili, uten frø, skåret i båter
225 g sukkererter
2 ss. mørk soyasaus
4 ss svart bønnesaus
8 små vårløk, renset
1 ts sesamolje

jasminris

Fremgangsmåte

Legg den tørkede soppen i nesten kokende vann og la det stå i 20 minutter. Slå av vannet.

Del skogsopp og sjampinjong i to eller fire, skyll forsiktig og klapp dem tørre med papirhåndklær.

Varm woken og ha i oljen. Stek hvitløk og chili under omrøring i 1 minutt før du har i soppen, også den tørkede. Stek videre i 3 minutter. Ha i sukkererter og stek i 1 minutt. Tilsett soya- og bønnesaus, stek videre i 1-2 minutter og tilsett vårløk og sesamolje. Stek i 1 minutt, eller til grønnsakene er møre.

Server med nykokt jasminris.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok .

Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen