Dagens rett

Søtpotet blir til den lekreste suppe

Selv om den ikke akkurat er kortreist, er søtpoteten svært anvendelig i matveien, som her i form av suppe med ingefær og kremost.

Dersom du ikke har forsøkt denne eksotiske potetvarianten før, er det virkelig på tide. Søtpotet er imidlertid ikke helt matpolitisk korrekt, den er jo fraktet langt, men en gang i blant kan vi unne oss eksotiske smaker. Denne retten er dessuten vegetarisk, så det veier opp litt i alle fall.

Se alt det gode du kan lage med søtpotet

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Søtpotetsuppe med ingefær og kremost

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

1 valnøttstor bit frisk ingefær
500 g røde søtpoteter
8 dl grønnsakbuljong
100 g Philadelphia Light Yoghurt
1 kule mozzarella-ost, i terninger
2 ss hakket frisk merian
4 skiver grovt brød

Fremgangsmåte

Skrell ingefærroten og del den i to. Skrell søtpotetene, del dem i fire og kok dem møre i grønnsakbuljong sammen med ingefær, ca. 15 minutter. Fjern ingefæren.
 
Mos søtpotetene med buljongen. Rør inn smøreosten (Philadelphia Light Yoghurt) og varm suppen så osten smelter.

Smak til med salt og pepper. Fordel den varme suppen i fire tallerkener og fordel mozzarella og merian på toppen.

Server suppen nylaget med grovt brød til.

Sendt inn av

Foto: Alf Børjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen