Dagens rett

Søtpotetsuppe med ingefær og kremost

En rykende varm, aromatisk og kremet søtpotetsuppe får varmen til å bre seg i kroppen.

Årets kanskje største høydepunkt for amerikanere finner sted i morgen - det er selvfølgelig Thanksgiving vi tenker på.
 
Dagens oppskrift er inspirert av et av de tradisjonelle tilbehørene til kalkunen - søtpotet. Dersom du ikke har forsøkt denne potetvarianten før, er det virkelig på tide.
 
Nederst på siden finner du en lenke hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Søtpotetsuppe med ingefær og kremost

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

1 valnøttstor bit frisk ingefær
500 g røde søtpoteter
8 dl grønnsakbuljong
100 g Philadelphia Light Yoghurt
1 kule mozzarella-ost, i terninger
2 ss hakket frisk merian
4 skiver grovt brød

Fremgangsmåte

Skrell ingefærroten og del den i to. Skrell søtpotetene, del dem i fire og kok dem møre i grønnsakbuljong sammen med ingefær, ca. 15 minutter. Fjern ingefæren.
 
Mos søtpotetene med buljongen. Rør inn smøreosten (Philadelphia Light Yoghurt) og varm suppen så osten smelter.

Smak til med salt og pepper. Fordel den varme suppen i fire tallerkener og fordel mozzarella og merian på toppen.

Server suppen nylaget med grovt brød til.

Sendt inn av

Foto: Alf Børjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen