Søtt, mørkt og mykt

Det er kaldt ute og vi trenger noe rikt og varmende. Hva med en myk, smakfull sjokoladefristelse i form av amerikanske brownies?

Amerikanerne har bakt sine brownies i mer enn hundre år og har nok ikke tenkt å gi seg med det aller første. Det store spørsmålet er hvem som fortjener våre takknemlige tanker når vi setter tennene i disse små, mørke firkantene med det karakteristiske sprø ytre og saftige, karamellaktige indre.

  Sjokoladekaker for enhver smak  

Var kokken som ved en feiltagelse helte smeltet sjokolade i cookie-deigen først ute, eller var det kokka som hadde for lite mel til en mer konvensjonell sjokoladekake? Kanskje var det ingen av dem men snarere den lettere distré husmoren som glemte bakepulver da hun skulle bake bursdagskake. Ingen vet sikkert, men det gjør jo absolutt ingenting – det er smaken som teller.

Hver torsdag serverer vi deg ukens kake , Apéritifs rykende ferske spalte.

Amerikanske brownies

Antall porsjoner

20-24

Ingredienser

Deig:
220 g mørk kokesjokolade
2 ss smør
2 store egg
1¼ dl hassel- eller valnøttkjerner
½ ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
 

Fyll:
1 pakke kremost (naturell)
1 ss smør
½ dl sukker
1 egg
1 ss hvetemel
½ ts vaniljesukker
½ ts bakepulver

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 175 grader. Dekk en langpanne med bakepapir.

Smelt smør og sjokolade over vannbad. Ta bollen opp av vannet og avkjøl litt før ett og ett egg piskes lett inn.

Hakk nøttene og bland med det tørre.

Bland alt sammen til en deig.  

Rør alle ingrediensene til fyllet godt sammen.

Fordel så litt over halvparten av deigen i formen.

Fordel deretter fyllet oppå deigen i formen.

Til slutt legger du resten av deigen på toppen i klatter. Dra så en gaffel gjennom deigen slik at den blir lett marmorert.

Stek kaken på nederste rille i ca. 25 min. Den skal være litt klissete inni, men det skal ikke feste seg deig på en kniv eller pinne når den er ferdig stekt.

Løft kaken over på rist og avkjøl litt før den skjæres i firkanter.

Sendt inn av

Foto: iStock Photo

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen