Dagens rett

Steinbit som biter fra

Steinbit er ekstra populær blant fiskevegerne. De blir enda mer overbevist med denne oppskriften.

Steinbit er lett å få tak i fersk utgave året rundt siden den har helårssesong. Dens faste kjøtt er årsaken til at mange fiskevegrere gjerne går for steinbit.

Steinbit egner seg ekstra godt til steking, men også koking når den gjøres på en litt utradisjonell måte som i denne oppskriften.

Prøv gjerne også en av de andre steinbitoppskriftene

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Soyakokt steinbit med vårløk og chiliringer

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

800 g steinbit eller en annen fast hvit fisk
2 ss sitronsaft
8 vårløk i strimler
1 liten rød frisk chili i tynne ringer
Marinade:
2 ss finhakket frisk ingefær
2 finhakkede hvitløkbåter
4 dl vann
1 dl soyasaus
2 ss honning
1 ts malt paprika
1 ss sesamolje
salt
sitronskiver
Tilbehør:
Ris

Fremgangsmåte

Skjær fiskefiléten i serveringsstykker. Drypp over sitronsaft og la dem ligge kjølig 10 minutter.

Kok opp vann, ingefær, soyasaus, hvitløk, halvparten av chilien, honning, paprika og sesamolje. Legg fiskefiletene i marinaden og la dem trekke til de er gjennomkokt.

Smak til sausen med honning og sitron ev litt salt. Sausen skal være sterk.

Skjær vårløken i strimler og damp den i litt vann sammen med resten av chilien.

Server retten med ris og sitronskiver.

Sendt inn av

Foto: EFF

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

 

Forsiden akkurat nå

Til toppen