Dagens rett tar sommerferie Vi gjør oppmerksom på at utsendelsen av Dagens rett på e-post fra og med 2. juli tar en kort sommerpause. Dette for at din e-postkasse ikke skal fylles opp mens du er på ferie. Utsendelsene vil starte opp igjen 6. august. I denne perioden vil du imidlertid som normalt finne Dagens rett på vår nettside. |
Spaghetti alla puttanesca
Vi elsker det italienske kjøkkenet, og i dag er det en klassisk spaghettirett som står på menyen.
Redaksjonen
01 August 2007 - 02:00
Nederst på siden finner du en lenke hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
Spaghetti alla puttanesca med kapers
Fremgangsmåte
- 500 g fersk spagetti eller annen pasta som linguine eller penne
- Legg kapers i bløt i en god halvtime før bruk. Hell tomatene i et dørslag og la dem renne godt av.
- Varm oljen i en tykkbunnet panne på middels varme. Den må imidlertid ikke bli for varm.
- Tilsett hvitløk, ansjos og peperoncini og la småfrese i ca fem minutter under stadig omrøring. Hvitløken skal bli myk men ikke brent og ansjosen skal smelte.
- Tilsett de grovhakkete olivenene. Deretter tomatene.
- Rør godt og ha i kapersen. La trekke noen minutter. Smak eventuelt til med salt, pepper og noen dråper sitronsaft.
- I mellomtiden har du kokt spaghettien. Skru opp varmen og tilsett den godt avrente pastaen samt de finhakkete urtene i sausen.
Bland godt og server umiddelbart med brød til å "suge" opp all sausen.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
76 POENG
Forsiden akkurat nå