Dagens rett

Spansk bondeomelett med øl

Omelett er ikke like lett å tilberede som navnet tilsier. Imidlertid kan du raskt opparbeide deg god erfaring, og dagens oppskrift bør være en fin start. Vi blander inn mange gode smakselementer som virkelig påkrever et glass med deilig duggfrisk kaldt øl. Husk denne oppskriften til en senere anledning i sommer.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Spansk bondeomelett med øl

Antall porsjoner

4

Ingredienser

2-3 kokte poteter
ca 150 g chorizopølse eller annen krydret salami
2 finhakket sjalottløk
50 g sopp
10 egg
8 ss pils 
¼ purre eller 1 bunt gressløk
2 flådde tomater
2 ss revet parmesan
smør til steking
salt og nykvernet pepper

Fremgangsmåte

Hakk sjalottløk og stek den i noen minutter sammen med sopp og poteter i terninger.

Legg i pølseskivene, hell over sammenpiskede egg tilsatt øl, salt og pepper. Dryss over hakket purre/gressløk, flådde tomater i terninger og revet ost.

La alt stivne på svak varme. Server med brød og salat til.

Flådde tomater:
Kok opp vann. Skjær kryss-snitt i tomatskinnet, og legg tomatene i det fosskokende vannet i ca 30 sek. Legg dem så i iskaldt vann noen minutter. Da vil skinnet løsne lett. (du kan også bruke ferdigflådde tomater fra boks...).

Sendt inn av

Foto: Kai Nordrum

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen