Drikke
Spansk godbit i taxfreehylla

Spansk godbit i taxfreehylla

Denne spanske hvitvinen er et ekstra godt kjøp i taxfreehylla.
Aase E. Jacobsen
28 Mai 2014 - 13:20

Finca Montico 2012 koster 119 kroner på flyplassen, og ville nok kostet opp mot to hundrelapper om den var i salg på polet.

Går utenpå de fleste

Den er en veldig interessant vin (87p) som skiller seg ut fra andre spanske hvitviner. Årsaken er at den er laget av druer fra lavtytende gamle vinplanter. Den har derfor veldig god konsentrasjon og ikke bare den urtepregete stikkelsbærfruktigheten som preger de enklere Rueda-vinene som er å få på polet.

Les mer om hvorfor Rueda gir så god vin

Den er dessuten uttalt mineralsk hvilket stammer fra det svært skrinne og steinete jordsmonnet som kjennetegner denne delen av Rueda.

Det gir en veldig god matvin til gode sjømatretter, til lyst kjøtt og salater med kremet dressing.

Godt utvalg på polet

Montico er en såkalt enkeltvinmark som Rioja-bodegaen Marques de Riscal har eid helt siden 1973. Marques de Riscal var dermed aller først ute med å lage hvitvin fra dette nå så populære området.

Les alt om Marques de Riscals Rueda-satsing

Men fortsatt er det i all hovedsak volumviner til gunstige priser som kommer herfra. I Norge er vi imidlertid så heldige å ha tilgang til de bedre vinene fra Rueda, og det i alle prissjikt.

Se utvalget av Rueda-viner på polet

Foto: Roger Kolbu (Apéritif)

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her