Spansk godbit i taxfreehylla

Denne spanske hvitvinen er et ekstra godt kjøp i taxfreehylla.

Finca Montico 2012 koster 119 kroner på flyplassen, og ville nok kostet opp mot to hundrelapper om den var i salg på polet.

Går utenpå de fleste

Den er en veldig interessant vin (87p) som skiller seg ut fra andre spanske hvitviner. Årsaken er at den er laget av druer fra lavtytende gamle vinplanter. Den har derfor veldig god konsentrasjon og ikke bare den urtepregete stikkelsbærfruktigheten som preger de enklere Rueda-vinene som er å få på polet.

Les mer om hvorfor Rueda gir så god vin

Den er dessuten uttalt mineralsk hvilket stammer fra det svært skrinne og steinete jordsmonnet som kjennetegner denne delen av Rueda.

Det gir en veldig god matvin til gode sjømatretter, til lyst kjøtt og salater med kremet dressing.

Godt utvalg på polet

Montico er en såkalt enkeltvinmark som Rioja-bodegaen Marques de Riscal har eid helt siden 1973. Marques de Riscal var dermed aller først ute med å lage hvitvin fra dette nå så populære området.

Les alt om Marques de Riscals Rueda-satsing

Men fortsatt er det i all hovedsak volumviner til gunstige priser som kommer herfra. I Norge er vi imidlertid så heldige å ha tilgang til de bedre vinene fra Rueda, og det i alle prissjikt.

Se utvalget av Rueda-viner på polet

Foto: Roger Kolbu (Apéritif)

Forsiden akkurat nå

Denne maten har fått en Michelin-stjerne

Stjerner, duft, smak, livserfaring og fornøyde kunder. Selv om britiske Ryan Clift på Tippling Club og Chan Hon Meng, hawkerkokk med én Michelin-stjerne, jobber i to forskjellige restaurantverdener, legger begge hele sin sjel i maten og har, forskjellene til tross, mange fellestrekk. Ikke minst er de gode representanter for bredden i Singapores gastronomi. Les hele saken

Til toppen