Spar 275 kroner på edle bobler

Denne måneden kan du skaffe deg en luksuschampagne av de sjeldne til to tredeler av polprisen.
Aase E. Jacobsen
07 Juni 2007 - 02:01

Grand Siècle koster 900 kroner på polet (Laurent-Perrier Grand Siècle, brut (55410)). Men "bare" 625 i taxfreebutikken. Du sparer med andre ord 30 prosent. Selv om dette ikke er dagligvare, er det en ypperlig mulighet til å skaffe seg en av champagneverdenens lekreste utgaver til en fornuftig pris.

Og ikke minst en fantastisk gaveide til en jubilant eller et brudepar. Og mye bedre enn all verdens nips og annet unyttig som bare blir satt inn i et skap likevel.

Raffinert
Det blir garantert ikke denne champagnen, for den kommer til å etterlate seg varige spor i mottakerens minne. Den er nemlig uhyre raffinert. Og fortjener det beste som kjøkkenet kan oppvise - som hummer, stekt eller grillet med god saus, eller bare noe så enkelt som gåselever fra glass - og en kurv med toast.

Det som gjør denne champagnen så spesiell er at den er laget av druer fra 12 av de til sammen 17 beste (grand cru) vinmarkene fra Champagnes underområder, Montagne de Reims, Vallée de la Marne og Côte de Blancs. Den er alltid en blanding av tre ulike årganger som allerede før de blandes har mange års modning bak seg.

Beste kvalitet
Denne eksklusive blandingen tappes i den karakteristiske rundmagete flasken og korkes med naturkork sammen med litt gjær som skal sørge for at champagnens bobler dannes.
Siden vinen modnes på bunnfallet i fem-seks år, like lenge som de beste årgangschampagnene, må nødvendigvis årgangene i miksen være av beste kvalitet.

Grand Siècle er en av de flotteste gavene du kan gi. Og i motsetning til andre champagner uten årgangsbetegnelse, kan denne lagres i mange år til, minst fem-seks, hvis den heldige mottaker har tålmodighet til å vente.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her