Dagens rett

Spark VM i gang med denne retten

Fotball-VM er i gang, og denne søramerikanskinspirerte oppskriften smeller du sammen mens du venter på første avspark.

Ceviche er en typisk søramerikansk fiskerett som i høyeste grad lar seg gjenskape på våre breddegrader. Du trenger bare fersk fisk og syre, som oftest lime som i denne oppskriften. For å gi ekstra god sambastemningen rundt bordet, kan du trå til med den offisielle VM-champagnen:

Taittinger 2014 FIFA World Cup Brut Reserve (15761)

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Uer ceviche med avokado og koriandersalsa

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time og 10 minutter

Ingredienser

450 g uerfilet uten skinn og bein

Marinade:
saft og skall av 4 lime
½ finhakket grønn frisk chili
½ finhakket løk
2 tomater i små terninger, uten skinn og kjerner
2 ts hakket frisk oregano
3 ss kaldpresset olivenolje
salt
grovkvernet pepper

Salsa:
1 moden avokado i skiver
2 ss frisk koriander
saft og skall av 1 lime
salt og kajennepepper

Fremgangsmåte

Skjær uerfileten i terninger på 0,5 - 1 cm og legg dem i en bolle. Bland sammen ingrediensene til marinaden og hell den over fisken. Bland godt og sett den i kjøleskap i ca 1 time, kortere tid ved mindre biter. Bland ingrediensene til salsaen forsiktig sammen og tilsett ss av marinaden. Anrett biter av uer på tallerkener sammen med avokadosalsaen. Pynt med frisk koriander.

Tips:
Ceviche er rå fisk som blir marinert eller "kokt" ved hjelp av limejuice. Villfisk bør fryses ned til - 20 grader i 24 timer, dette vil ta knekken på eventuelle parasitter. I fisk fra havbruksnæringen forekommer parasitter så nær som aldri så du kan bruke fisken uten forutgående frysing.

Sendt inn av

Foto: Tom Haga

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Flere gode middagstips

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine
- uansett hvor du befinner deg.
 
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen