Dagens rett

Speke-Bruschetta

Bruschetta kan meget vel lages med følge av spekemat. Om du ikke foretrekker den norske spekeskinka, kan parma- eller cerranoskinke med fordel benyttes til denne retten. Skinke er ingen lett mat å sette vin til, og heller ikke nødvendig. Ta deg et glass friskt vann i stedet!

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Speke-Bruschetta

Antall porsjoner

4

Ingredienser

ca. 400 g spekemat
4 skiver lyst brød
2 ss olivenolje
2 finhakkede tomater
½ finhakket rødløk
1 finhakket avokado
2 båter finhakket hvitløk
2 ss finhakket basilikum
½ dl olivenolje
½ ts salt 
¼ ts pepper

Fremgangsmåte

Varm olivenolje i en panne. Stek brødet til det blir sprøtt og gyllent.

Bland tomater, løk, avokado, hvitløk, basilikum og olivenolje i en bolle. Smak til med salt og pepper. Fordel blandingen på det stekte brødet.

Serveres sammen med skiver av spekeskinke.

Tips: Brødskivene kan også pensles med olivenolje og stekes i ovn på 250° C i ca. 5 minutter eller til skivene er sprøe og gylne.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen