Dagens rett

Spekemat med spinat og fetaost

Vi slår et slag for spekematen nå som det stunder mot selveste nasjonaldagen. Våre drikkeforslag sitter også som hånd i hanske til denne retten.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Spekemat med spinat og fetaost

Antall porsjoner

2

Ingredienser

1 pk. fersk spinat
2 dl frosne erter eller ferske sukkererter
½ glass fetaost i biter
10-12 skiver spekemat, f.eks. fenalår, spekeskinke eller spekepølse
 
Dressing:
1 ss sitronsaft
3 ss olivenolje
½ ts salt
½ ts pepper

Fremgangsmåte

Rens og vask spinaten godt. Tin eventuelt frosne erter. Rist spekematen lett i varm panne til den får en sprø konsistens. Lag dressing ved å blande sammen alle ingrediensene. Bland sammen spinat, erter og spekemat og legg fetaost på toppen. Drypp dressingen over.
 
Server med brød.
 
Tips
Spinaten kan byttes ut med annen grønn salat. Stekt spekemat bør legges på tørkepapir før bruk.

Sendt inn av

Foto: Morten Brun

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Til toppen