Spennende finale i NM i Kokkekunst

Finalistene til årets NM i Kokkekunst er nå klare, og de 13 dyktige kandidatene kommer til å sørge for at det blir tett i teten under finalen som går i Ålesund 28. og 29. august.
Redaksjonen
21 August 2002 - 13:55

I det 13. NM i Kokkekunst som arrangeres av Kokkenes Mesterlaug Møre og Romsdal og Norges Kokkemesteres Landsforening er 13 finalister plukket ut av en uavhengig jury på bakgrunn av innsendte forslag til en treretters meny til 12 personer. Juryen har vurdert forslagene uten å kjenne kandidatens identitet. Hovedkriteriet for menyen er at råstoffet til hovedretten skal være kalv.

Selve konkurransen skjer ved at det avvikles en finale som går over to dager, 28. og 29. august. Finalistene har kvalifisert seg direkte til finalen, og det avholdes ikke semifinaler i år slik det har blitt gjort tidligere år.

De 13 finalistene er:
w Henrik Sømo Solberg, Statholdergaarden, Oslo
w Rune Moen, Bølgen & Moi, Kvinesdal
w Thomas Pettersen, Gastronomisk Institutt, Oslo
w Daniel Madsen, Gastronomisk Institutt, Stavanger
w Stig Drageide, Oro Restaurant
w Lars Erik Vestredal , Bølgen & Moi, Trondheim
w Erling Theodorsen, Bergo Hotel, Beitostølen
w Bård Greni Karlsen, Solsiden Restaurant, Oslo
w Roger Malmin , Solsiden Restaurant, Oslo
w Cato Grude Ødemark, Jans Mat og Vinhus, Stavanger
w Erik Løvold, Matfinken Restaurant, Oslo
w Lars-Erik Undrum, Pascal, Oslo
w Jan Atle Kalkvik, Cartellet Restaurant, Stavanger

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker
Dagens rett

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker

Intet er vel bedre enn hjemmelaget pizza - også den helt uten kjøtt. Rykende fersk fra stekeovnen, har de pizzasteinplate, blir bunnen enda sprøere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her