Spennende kyllingsalater

Våren påminner oss brutalt på at det igjen snart er på tide å trekke i bikini og shorts. Da vil ganske sikkert enkelte synes det er på sin plass å kvitte seg med noen av de ekstra kiloene man la på seg under vinteren. Glem slanking, for sunn og velkomponert mat med de riktige næringsstoffer gjør at du kan spise deg god og mett - uansett. Her får servert du et knippe oppskrifter på salater med kylling.

Etter å ha gått ut av vinterhammen, og vi våres i både sinn og skinn, er det tid for fargerike smaksopplevelser. Og da finnes det knapt noe sunnere og mer velsmakende enkelt enn kyllingsalater. Med et grønttilbud fra alle verdens kanter skulle det være rike muligheter til å sette farge på det hvite, sunne kyllingkjøttet, som vi spiser stadig mer av. At grønnsakdisken om ikke lenge blir beriket også med de første duggfriske norske produktene, burde ytterligere øke lysten til å tenke lett, sunt og fargerikt. Her får du servert fem deilige oppskrifter:

Sitronstekt kyllingsalat

Antall porsjoner

4

Ingredienser

4 kyllingfileter
1 båt finhakket hvitløk
2 ss hvetemel
skall av 1 sitron
olivenolje til steking
200 g pastaskruer
150 g fersk asparges
salat
2 ss ristede pinjekjerner

Dressing:
6 ss olivenolje
saft av ½ sitron
1 ss hakket fersk mynte
½ ss sukker

Fremgangsmåte

Skjær kyllingfiletene i lange strimler og vend dem i en blanding av hvitløk, hvetemel og revet sitronskall. Stek kyllingstrimlene i olje i 4-5 minutter. Kok og avkjøl pastaen og forvell aspargesen.

Anrett kyllingstrimlene på fat sammen med de andre ingrediensene. Bland alle ingrediensene til dressingen og hell den over salaten.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kyllingsalat med avokado

Antall porsjoner

4

Ingredienser

kjøtt av 1 grillet kylling
2-3 tomater
1 rød paprika
2 avokadoer
1 rød lollo rosso salat
150 g hermetisk mais

Dressing:
4 ss rødvinseddik
2 ts dijonsennep
½ ts salt
¼ ts pepper
1¾ dl olje
1 finhakket sjalottløk
1 ss finhakket koriander

4-6 skiver ristet spekefilet av kalkun

Fremgangsmåte

Skjær kyllingkjøttet i terninger. Del tomatene i skiver og skjær paprikaen i strimler. Skjær avokadokjøttet i tynne båter.

Fordel salaten på et fat og legg salatingrediensene i felter oppå. Bland dressingen og hell den over salaten.

Sprøstek skiver av kalkunspekefilet raskt i litt smør. Skjær dem i strimler og dryss dem over salaten ved servering.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Grillet kylling med pistasjesaus

Antall porsjoner

2-3

Ingredienser

1 grillet kylling

Pistasjesaus:
1 beger crème fraîche
1 lite beger naturell yoghurt
1 dl matfløte
1 dl pistasjenøtter u/skall
ca. 4 ss hakket koriander eller kjørvel
litt sukker og litt salt

Tilbehør:
3 ringer fersk eller hermetisk ananas, vendt i 4 ss kokosmasse og stekt i smør
kuler av galiamelon eller cantaloupemelon
papaya
sukkererter
salat
reker

Fremgangsmåte

Pistasjesausen:
Ha alt i en hurtigmikser og kjør til en glatt saus. Sett sausen kjølig. Serveres iskald.

Tilbehøret:
Del kyllingen i serveringstykker. Anrett med alt tilbehøret og server pistasjesaus og brød til.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Gresk kyllingsalat

Antall porsjoner

4

Ingredienser

4 kyllingfileter i strimler

Marinade:
saften av 1 sitron
6 ss olivenolje
1 ss smeltet honning
2 pressede båter hvitløk
2 ss hakket frisk rosmarin
1 ss grov sennep
1 aubergine i tynne skiver
1 pk rucculasalat
2 tomater i skiver
1 rødløk i ringer
150 g fetaost i terninger
evt. olivener

Fremgangsmåte

Bland marinaden i en plastpose og ha i kyllingstrimlene. La dem ligge i marinaden et par timer. Ta vare på marinaden.

Kok den opp, sil, avkjøl og bruk den som dressing. Stek strimlene i olje i en stekepanne til de er jevnt hvite rundt det hele. Avkjøl kjøttet.

Stek aubergineskivene i olje til de blir myke og lett brune. Anrett salaten i tårn på tallerkener. Hell over dressingen.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kylling og appelsin i godt følge

Antall porsjoner

4

Ingredienser

4 kyllingfileter
smør til steking
100 spekefilet av kalkun
150 g sukkererter
1 vårløk
2 appelsiner
1 romanosalat, grovt strimlet

Dressing:
75 g majones
1 beger yoghurt naturell
¾ ts karri

Fremgangsmåte

Stek kyllingfiletene i 3-4 minutter på hver side. Avkjøl og skjær dem i skiver. Skjær kalkunspekefileten i strimler.

Forvell sukkerertene og finsnitt vårløken. Skjær ut hinnefrie båter av appelsinene. Anrett salaten på fat.

Bland dressingen og server den i en skål ved siden av salaten.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Foto: Astrid Hals

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen