Spis opp maten eller betal

Restaurant gir «bot» til gjester som legger igjen rester.

Restaurantinnehaver Chemin Lee ble lei av å kaste mat etter gjester som forsyner seg med mer enn de orker å spise. Derfor har han innført et «restegebyr» for å få bukt med sløsingen i ved buffeten i Bøf og Vin i Hjørring i Danmark, skriver nordjyske.dk.

- Dansker må forstå at det er dyrt og miljøskadelig å kaste mat, sier Lee sier til avisen.

Gebyret for å legge igjen mer enn 150 gram mat på tallerkenen, er 30 danske kroner. Ifølge avisen virker tiltaket: Alle gjestene har spist opp maten etter at gebyret ble innført. Ifølge avisen har Lee hentet ideen fra hjemlandet Malaysia, men slike ordninger skal også være kjent i andre asiatiske land og Australia, Tyskland og USA.

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen