Dagens rett

Sprøstekt breiflabb med mandarinsaus

Søndag er fiskedagen fremfor alle. Da har du bedre tid til å kunne tilberede et minneverdig måltid - kanskje sammen med gode venner? Vi trår til med en vårfrisk Sancerre, men denne må du også huske å handle inn på lørdag.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Sprøstekt breiflabb med mandarinsaus

Antall porsjoner

4

Ingredienser

ca 800 g breiflabb
4 ss samalt fint rugmel
2 ts salt
¼ ts pepper
2 ss margarin

Mandarinsaus:
1½ dl finsnittet purre
300 g mandariner, hermetiske
2½ ss hvetemel
3 dl melk
1 ts 7% eddik
salt
hvit pepper

Fremgangsmåte

Bland sammalt rugmel, salt og pepper og vend fisken i denne blandingen. Stek fisken i smør/margarin på middels sterk varme til den er gyllen og gjennomstekt. Hold fisken varm på et fat og lag så sausen.

Surr purren i margarin til den er myk. Tilsett mandariner med kraft. Lag en jevning av mel og melk og rør denne i sausen. La sausen småkoke et par minutter.

Smak til med salt og pepper ev. eddik og litt sukker.

Foto: Ragge Strand

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen