Startlisten for VM i kokkekunst trekkes

Onsdag 9. oktober trekkes startlisten til Bocuse d'Or - VM i kokkekunst. For Norges gullhåp Charles Tjessem og 23 andre VM kandidater er startplasseringen viktig for konkurransen som går av stabelen i Lyon, Frankrike i januar 2003.

Akkurat som trekningen i UEFA-cupen er dette et viktig øyeblikk for deltagerne. Så viktig er det at Chales Tjessem og Eyvind Hellstrøm, president i den norske Bocuse d''Or komitéen og executive chef på Bagatelle tar turen til Paris for å følge trekningen direkte.
 
- Hele planleggingen rundt konkurransen avhenger av når man begynner. Jeg legger opp reiserute og tidsplan i forhold til det. Skal jeg konkurrere den første av de to konkurranse dagene kan jeg reise ned på forhånd og glede meg til å følge konkurrentene mine på dag nummer to. Konkurrerer jeg andre dagen blir situasjonen en annen, forteller Norges VM-kandidat Charles Tjessem.
 
Det hevdes at det verste er å konkurrere dag nummer to og at startnummer 1 ikke er å foretrekke, men man vet aldri - i 1993 vant Bent Stiansen og han var førstemann ut.
 
Det som imidlertid er sikkert er at norsk Ørret er med fra først knivkutt i VM - den er en av to offisielle råvarer til konkurransen. Det er tredje gang norsk sjømat er valgt som råvare til konkurransen.

Forsiden akkurat nå

Det brygger opp til ny ølkrig

Importen av øl i butikkstyrke er nå så stor at hvert femte glass øl er brygget utenfor landets grenser. Mens noen frykter en reprise på ølkrigen fra begynnelsen av 2000-tallet, forklarer importør Carlsberg-Ringnes det hele med midlertidige kapasitetsutfordringer. Les hele saken

Til toppen