Stavanger best i Norge

Stavanger er best i kokkekunst i Norge. Det ble klart i dag.

Alexander Berg, soussjef på N.B. Sørensen, vant NM i kokkekunst med strålende utmerkelser fra dommerne.
 
- Dette er det beste jeg har smakt på i noen konkurranse, sa hoveddommer Terje Ness. Ness vant Bocuse d'Or i 1999.
 
Alle dommerne var enstemmig enige.
 
- Desidert den beste maten jeg har smakt på, sa dommer Håvard R. Larsen, mat og salgsrådgiver hos Bama.
 
Han mener at Stavanger dyrker de beste kokkene.
 
- Miljøet i Stavanger er bra til å trene konkurransekokker, sier Larsen.
 
Fikk 2. og 3. plass
Christoffer Davidsen, kokk i StatoilHydro og Anders Isager i Gastronomisk Institutt kom på andre- og tredjeplass.
 
- Dette er helt ubeskrivelig. Jeg var ikke sikker på at jeg skulle gjøre det bra, sier 3. plass-vinner Christoffer Davidsen.
 
Søt hevn
Storvinner Alexander Berg fra Øvre Eiker deltok i NM i fjor og var uplassert.
 
Hevnen var søt i år.
 
- Det var definitivt en fordel at jeg deltok i konkurransen i fjor. Det var så trist da jeg ikke gjorde det bra at jeg mistet håpet og ville ikke delta. Men jeg ombestemte meg og det er jeg glad for nå, sier Berg til Aftenbladet.no.
 
Jobber i Stavanger
Fem av de 10 finalistene hadde jobber på arbeidsplasser på Nord-Jæren.
 
Alexander Berg er soussjef på N.B. Sørensen, Anders Isager jobber i Gastronomisk Institutt, Christoffer Davidsen er kokk i StatoilHydro, René Hetland er soussjef på Ostehuset og Tommy Raanti er kjøkkensjef på Straen Fiskerestaurant og Timbuktu.

Forsiden akkurat nå

Til toppen