Dagens rett

Steinbit i panne

Steinbit smaker nydelig og kjøttet kan skjæres i terninger, strimler og tynne skiver uten å gå i fra hverandre. Perfekt i en gryte som denne.

Nederst på siden finner du en lenke hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Steinbit i panne

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

Buljong:
½ liter grønnsaksbuljong
15 hvite pepperkorn
5 stk stjerneanis
5-6 persillestilker
¼ fennikel, skåret i små biter
1 laurbærblad
1 kvist timian
3 dl hvitvin, gjerne alkoholfri
Grønnsaker og fisk:
1 liten squash
10-15 apargesbønner
ca 10 sukkererter
8-12 spinatblader
600 g steinbitfilet, skinn og benfri
eller en blanding av hvit og rød fisk
3-4 ss smør eller margarin
200 g reker, krepsehaler og blåskjell

Fremgangsmåte

Kok opp buljongen sammen med alt krydderet og hvitvinen. La den småkoke i ca 20-30 minutter og sil buljongen.

Bruk en ostehøvel og skjær squashen i tynne skiver. Skyll alle grønnsakene og legg dem i den kokende buljongen i ca 1 minutt. Løft grønnsakene opp med en hullsleiv og legg dem til side.

Skjær fisken i passe serveringstykker. Legg fiskebitene i buljongen og la dem trekke til de er ferdige. Fordel grønnsakene i pannen sammen med fisken.

Visp smøret sammen med litt av den kokende buljongen. Ha dette i fiskepannen sammen med skalldyrene. La skalldyrene så vidt bli gjennomvarme.

Her finner du flere oppskrifter på fiskegryter

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen